Author picture

Ostajajo v rdečem dresu, a v večjih čevljih

Pri HDD SIJ Acroni Jesenice pridno sestavljamo ekipo za prihodnjo sezono. Potem, ko smo sporočili, da Mitja Šivic ostaja glavni trener in da je naša prva večja okrepitev odlični vratar, Žan Us, v tem članku objavljamo imena prvih treh fantov, ki so podaljšali zvestobo našemu klubu.

Aljoša Crnovič je morda med vsemi našimi igralci v zadnji sezoni najbolj napredoval. Tako rekoč iz anonimnosti se je prebil med glavne nosilce igre v branilskih vrstah, kar je opazil tudi reprezentančni selektor, Matjaž Kopitar, ki ga je uvrstil v izbrano vrsto v predkvalifikacijah za uvrstitev na OI, ki so februarja potekale v dvorani Podmežakla.

”Žal mi je, da se je lanska sezona končala predčasno, saj smo bili v naletu. Prepričan sem, da bi lahko posegli na sam vrh, tako v DP kot AHL,” se je Aljoša na kratko spomnil na žalost nezaključene sezone.

”Na Jesenicah se počutim odlično. Zadovoljen sem z načinom dela in s svojo vlogo v ekipi. Lahko še napredujem, pravtako ekipa,” je na kratko opisal svoje razloge za podaljšanje pogodbe.

Branilec, ki je v tem mesecu dopolnil mednarodno polnoletnost, si je v novi sezoni zadal naslednje cilje: ”Želim nadgraditi igro iz lanske sezone, rad bi bil še bolj konstanten, spet si želim obleči reprezentančni dres. Ekipni cilji so seveda osvojitev naslova DP, pokala Slovenije in finale AHL”,

IMG 1545

Foto: Domen Jančič

Blaž Tomaževič je bil naš najučinkovitejši igralec v nedokončani sezoni. Tudi on je bil član slovenske reprezentance na februarskem turnirju v domači dvorani:

”Takega razpleta si ni želel nihče. Po slabšem začetku smo rasli iz tekme v tekmo in pokazali velik napredek. Vem, da bi v končnici lahko pokazali še več,” je bil Blaž razočaran nad tem, da zadnje sezone ni bilo mogoče izvesti do konca.

Tomaževič ostaja zvest rdečemu dresu tudi v prihodnje:”Všeč mi je zgodba, ki mi jo je predstavil Marcel. Dobro se razumem z Mitjo, veselim se vloge, ki mi jo je ponudil. Vsi vemo, da ni lepšega, kot igrati pred polno Podmežaklo, tudi zaradi tega ostajam.
Na Jesenicah vzgojeni, 22-letni napadalec, nam je zaupal svoje cilje v sezoni 2020/2021: ”Želim se še bolj dokazati, nadgraditi lansko sezono in si ponovno prislužiti vpoklic v reprezentanco. Kot vsako leto je cilj, da dobimo čim več tekem, da se na lestvici uvrstimo čim višje in vrnemo naslov DP na Jesenice.”

IMG 2229

Foto: Domen Jančič

Otrok Podmežakle je tudi Jaka Sodja. V svojih prvih dveh letih v članski ekipi se je izkazal predvsem kot izjemno borben in srčen hokejist. V zadnji sezoni je bil že precej večja nevarnost za vratarje nasprotnih ekip. Sezono je končal na tretjem mestu klubske liste strelcev: ”Žal smo bili tako igralci, kot navijači prikrajšani za končnico, za katero smo celo sezono trdo garali,” je razložil, da tudi njemu ni vseeno, da zadnje sezone ni bilo moč zaključiti na ledu.

20-letni napadalec bo, vsaj še v naslednji sezoni, nosil železarski dres:”Pri mojih letih je igralni čas pomembnejši od ostalih stvari, želim si še napredovati. Prepričan sem, da so Jesenice trenutno najboljša izbira,”

Njegovi cilji so podobni, kot sta jih predstavila že soigralca: ”V prihodnji sezoni si želim osvojiti naslov DP in se uvrstili čim višje v AHL.”

IMG 2228

Foto: Domen Jančič

S strani vodstva kluba je razloge za podaljšanje pogodb z omenjenimi igralci navedel športni direktor, Marcel Rodman:

”Naš cilj je zadržati večino mladih fantov, ki iz sezone v sezono napredujejo, ki so v minuli sezoni stopili v večje čevlje in svojo priložnost dobro izkoristili. Vesel sem, da so se Blaž, Aljoša in Jaka odločili ostati na Jesenicah. Tomaževič je v kratkem času postal motor ekipe. Podobno pričakujemo od njega tudi v prihodnji sezoni, verjamem, da ima še ogromno rezerv. Vesel sem, da je sam izrazil željo po tem, da ostane z nami.

Crnovič je eden tistih, ki so v zadnji sezoni napravili največji preskok naprej, podobno kot Tomaževič, je potrkal na vrata državne reprezentance. Jaka Sodja je prav tako storil velik korak naprej, prevzema vedno večjo odgovornost. Vsi trije so del naše rdeče niti, z njimi bi radi delali še naprej, da najprej prerasejo naše okolje. Zaslužijo si, da še naprej nosijo dres našega kluba.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano