P. Bohinec: Finančna stabilizacija kluba in nato vrnitev v BAHEL

Na sedmem rednem Občnem zboru, HDD Sij Acroni Jesenice, je prišlo do spremembe na mestu predsednika društva. Dosedanji predsednik, Anže Pogačar, je podal odstopno izjavo. Poudaril je, da ne gre za kakšen pretres, pač pa za skrbno načrtovano potezo, saj je klub prišel do točke, kjer je potrebna nadgradnja, ki jo lahko zagotovijo le s svežim vetrom v Upravnem odboru društva. G. Pogačar je nato predstavil kandidata za novega predsednika. Besedo je prevzel 45-letni magister znanosti, Peter Bohinec, ki je redno prisoten na vseh tekmah v dvorani Podmežakla. Prisotni člani društva so ga soglasno potrdili za novega predsednika. V nadaljevanju si lahko preberete njegov prvi pogovor za našo spletno stran.

G. Bohinec, čestitke ob izvolitvi na mesto predsednika HDD Sij Acroni Jesenice!
”Hvala lepa za čestitke. Nekateri pravijo, da je to zelo pogumna odločitev, a gorenjska jeklena volja me je vodila k temu, da sem ta izziv sprejel.”

Bi se za začetek lahko predstavili vsem navijačem in ljubiteljem jeseniškega hokeja?
”Sem Peter Bohinec, doma z Jesenic. Tako po duši, kot po srcu pravi Jeseničan. Tu sem zaključil najprej osnovno, nato tudi srednjo šolo. Šolanje sem nadaljeval s študijem v Ljubljani. Postal sem magister znanosti. Do sedaj sem deloval na različnih področjih in opravljal tudi vodstvene funkcije na raznih ministrstvih. Sem tik pred podpisom pogodbe na novem delovnem mestu.”

DJF 4164 1

Foto: Domen Jančič

Zakaj ste se odločili prevzeti mesto predsednika društva?
”Ideja je tlela dlje časa. Predvsem sem začutil dolžnost, da kot kleni Jeseničan, če le lahko, na najboljši način pomagam jeseniškemu hokeju. S tem športom sem, dobesedno, rasel od majhnih nog. To je edina prepoznavna stvar na Jesenicah. Mislim, da je čas, da svoje izkušnje, poznanstva in veze uporabim za pomoč jeseniškemu hokeju in s tem pripomorem k razvoju tega športa za bodoče rodove. To je moj glavni cilj.”

Imate že kakšne bolj konkretne načrte v zvezi s tem kako klubu zagotoviti višja finančna sredstva?
”Moram vas popraviti, v času korona krize, gre bolj za finančno stabilnost, ki jo klub potrebuje. Tečejo že pogovori z določenimi podjetji, zato upamo na najboljše in da nas korona pri naših načrtih ne bo preveč omejila.”

Dosedanji predsednik, Anže Pogačar, ostaja v klubu. Kakšno bo vajino sodelovanje?
”Z Anžetom že dalj časa izvrstno sodelujeva. Brez njega tega kluba danes sploh ne bi bilo, vsaj ne v takšnem obsegu delovanja. Jeseniškemu hokeju je prepustil dušo in srce ter v njem pustil velik pečat. Prišel je čas, da mu stopimo nasproti, da se sistem nadgrajuje, kot je dejal tudi sam. Ostaja v klubu, najino sodelovanje bo trdno, saj bo le timsko delo obrodilo sadove. V klubu bo deloval naprej v vlogi direktorja.”

Kakšni so vaši kratkoročni in dolgoročni cilji?
”Kratkoročni cilj je predvsem finančna stabilizacija kluba. Dolgoročni cilj pa je tisti, ki si ga igralci, občani, navijači in vsi ljubitelji hokeja najbolj želijo, to je vrnitev v BAHEL (nekdanjo EBEL). Seveda pa tudi skrb za mlajši kader, kar bo vodilo in gonilo jeseniškega hokeja za naprej.”

Delite s prijatelji

Povezano