Author picture

Padel je tudi Feldkirch

HDD SIJ Acroni Jesenice – VEU Feldkirch 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Alpska hokejska liga

Nedelja, 7. 2. 2021, ob 17.15

Nocoj je bil pred nami nov zanimiv obračun v sklopu AHL. V Podmežakli je gostovala ekipa Feldkircha, ki je v manj kot 24 urah odigrala tekmi proti obema najuspešnejšima slovenskima moštvoma. Včeraj so v Tivoliju visoko, s 6:1, klonili proti Olimpiji.

Neustavljivi napad Tomaževič-Sodja-Jezovšek

V Podmežakli smo videli dinamičen začetek tekme. Obe ekipi sta prikazali kakovosten hokej, na naše veselje pa so prvi v 5. minuti zadeli domači. Pred golom je bil iznajdljiv Tomaževič. Kmalu za tem je sledila nova nevarnost za gostujočega vratarja Caffija, saj so imeli Železarji prvič na tekmi igralca več. Ekipi Feldkircha se je uspelo obraniti. Jeseničani so nadaljevali z dobro predstavo. Bili so podjetnejši od ekipe Feldkircha, ki je nekajkrat uspela zapretiti iz nevarnih protinapadov. Teh jim ni upselo izkoristiti, so pa zato na drugi strani rdeči v 14. minuti izpeljali novo fantastično akcijo. Jezovšek je lepo zaposlil Sodjo, ta pa je na še lepši način matiral Caffija in poskrbel za vodstvo z 2.0. Ne dolgo za tem se je ob protinapadu gostov z izjemnim posredovanjem izkazal Žan Us. Kazen za neučinkovitost Avstrijcev je sledila v 17. minuti, ko je zadel še tretji član prvega napada, Žan Jezovšek. Omenjeni napad v zadnjem času igra izjemno in nič čudnega ni, da ga marsikdo začenja primerjati z legendarnim napadom TSJ. In to ne samo zaradi prvih črk priimkov hokejistov, temveč tudi za to, ker Tomaževič, Sodja in Jezovšek v napadu resnično delujejo homogeno in igrajo odličen hokej. Do konca tretjine smo videli še prvi power play Feldkircha, ki pa ni prinesel rezultatske spremembe in Železarji so si z odlično predstavo priigrali lepo prednost pred nadaljevanjem.

Jeseničani ohranili lepo prednost

Zanimivo predstavo smo spremljali tudi na začetku 2. tretjine. V 23. minuti se je na klop za kaznovane usedel Ratz in na vrsti je bil drugi power play domačih, ki pa znova ni obrodil sadov. Jeseničani so bili tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik, predvsem so delovali bolj sveže od gostov iz Feldkircha, ki so svoje priložnosti spet iskali v protinapadih. V enem od teh jih je od zadetka ločil okvir vrat. Novo priložnost za znižanje rezultata so imeli v 33. minuti, ko je bil izključen Ščap, a so tudi tokrat ostali praznih rok. Do konca tretjine smo videli še en power play domačih, a tretjina se je končala brez zadetkov in Železarji so imeli pred zaključkom srečanja še vedno zelo lepo prednost.

Gostom ni uspelo doseči kaj več od častnega zadetka

Zadnja tretjina se je začela s četrtim power playem Železarjev na tekmi. Tudi tokrat igra z igralcem več našim fantom ni stekla. Sledile so minute z manj prekinitvami, kar je šlo domačim zagotovo bolj na roko kot gostom. Oba vratarja sta še naprej navduševala z dobrimi obrambami, a je gostom Usa v 49. minuti vendarle uspelo premagati. Pred vrati je bil uspešen Grasböck. Po prejetem zadetku so Železarji igrali odgovorno. Gostom niso puščali preveč prostora. Imeli so tudi nekaj priložnosti, da bi tekmo predčasno odločili, a se to ni zgodilo. Že slabe 3 minute pred koncem je trener Feldkircha Lampert potegnil svojega vratarja Caffija iz igre. Gostje so močno pritisnili na vrat a Usa, a se jim riziko ni obrestoval, saj je minuto in pol pred koncem Jezovšek s strelom na prazna vrata potrdil 10. zaporedno zmago Železarjev. Pred fanti je zdaj več kot zaslužen krajši premor, med katerim bodo nabirli moči za nove uspehe v nadaljevanju sezone.

Komentar po novi zmagi je podal Nik Širovnik:

“Občutek po tekmi je odličen. To je že naša 10. zaporedna zmaga. Zdaj si bomo privoščili nekaj zasluženega počitka, potem pa gremo naprej po 11. zaporedno zmago!”

Delite s prijatelji

Povezano