Author picture

Padel je tudi neugoden Lustenau

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v soboto zvečer v dvorani Podmežakla prišli do nove zmage v alpski ligi. Tokrat so bili s 5-2 boljši od Lustenaua.

Za Železarje je to druga zaporedna zmaga proti enemu od glavnih kandidatov za najvišje mesta v alpski ligi. Z novimi tremi točkami pa so Jeseničani dokazali, da je slabša forma že stvar preteklosti. Prav tako pa so še drugič letos premagali Lustenau, ki jim je v letošnji sezoni že povzročal kar nekaj težav.

Tokrat temu ni bilo tako. Edini slovenski predstavniki v alpski ligi so tekmo začeli dominantno in prišli do visokega vodstva, ki ga niso zapravili. Prvi je gostitelje do prednosti ponesel Eric Pance, ki je bil pred Hansesom na pravem mestu v četrti minuti. Na 2-0 je slabi dve minuti pred koncem uvodne tretjine povišal vse bolj strelsko razpoloženi Jure Sotlar.

Tudi v drugem delu tekme varovanci Nika Zupančiča niso popuščali. Avstrijci so imeli težave že pri začetkih svojih napadov, Železarji pa še naprej pritiskali na njihova vrata. Ta pritisk se je še tretjič izplačal v 23. minuti, ko je zadel Gašper Seršen. Zanesljivo zmago pa je še pred koncem prve polovice dvoboja bolj ali manj potrdil podajalec pri tretjem golu Miha Logar, ki je za četrtega zadel z izjemno natančnim strelom pod prečko.

Jesenice, ki so na vrata tekmecev sprožile kar 39 strelov, so v nadaljevanju nekoliko znižale tempo igre. V rokah so imele zanesljivo vodstvo, ki so ga želele mirno zadržati vse do konca obračuna. Le malce je te načrte v 45. minuti prekrižal Puschnik, ki je premagal Oscarja Fröberga.

Vseeno je najboljša ekipa rednega tekmovanja tudi takrat hitro odgovorila in zmago potrdila v 58. minuti, ko je za 5-1 zadel Sašo Rajsar. Veselja pa ob zmagi domačinov ni pokvaril niti zadetek Slivnika tri sekunde pred iztekom igralnega časa.

Železarji so se z novo zmago še utrdili na drugem mestu Master Rounda. Do konca le tega in do začetka končnice bodo jeseniški hokejisti odigrali le še dve tekmi. Prvo od njih v četrtek v gosteh proti Cortini.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano