Author picture

Petarda v mreži Linza

HDD SIJ Acroni Jesenice -Steel Wings Linz zdravo 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Alpska hokejska liga

Sobota, 10. 10. 2020, ob 18.00

Nocoj je v dvorani Podmežakla potekal “prvi polčas” dvoboja za tri točke proti ekipi Steel Wings Linz. Železarji ne bežijo od vloge velikih favoritov, kljub temu, pa je za končno zmago potrebna 100 % vnema in pristop brez kakršnegakoli podcenjevanja. Ekipa iz Linza, ki je redni del lanske sezone krepko končala na zadnjem mestu razpredelnice, tudi letos prisega na domačo, mlado ekipo (povprečna starost ekipe je manj kot 20 let). Na uvodnih dveh tekmah sezone so v skupnem seštevku morali priznati premoč drugi ekipi Celovčanov, ki so slavili s skupnim izidom 7:2. Razplet nocojšnje tekme si lahko preberete v nadaljevanju.

Prva tretjina ni postregla z zadetki

Železarji so že od prve minute naprej odločno krenili proti vratom Linza in gostujoči čuvaj mreže Egger se je moral nekajkrat izkazati z dobrimi obrambami. Na drugi strani so iz protinapadov dvakrat nevarno zapretili tudi hokejisti Linza. V obeh primerih se je izkazal Us. Spremljali smo tekmo z malo prekinitvami in igra se je hitro prevesila v drugo polovico 1. tretjine. Tudi v tem delu so Jeseničani poskušali s streli iz vseh možnih položajev, a vratar Egger se je dodobra ogrel in ohranjal goste pri življenju. 3 minute pred koncem tretjine je prišlo do sploh prve izključitve na tekmi. Pri gostih je bil izključen Freunschlag, pritiski rožnatih Železarjev pa niso obrodili sadov. Tretjina se je tako končala z ničlo na obeh straneh.

Gol Svetine in krasen slalom Seršena za 2:0

Potek igre v 2. tretjini se ni bistveno razlikoval kot v prvih 20. minutah. Izgledalo je, kot bi imeli naši fantje skoraj ves čas številčno premoč, ekipa Linza je le redko izpeljala kakšen protinapad. V 25. minuti smo vendarle kronali premoč, z bližine je zadel Svetina. Železarji so nadaljevali z ostrim ritmom in v naslednjih nekaj minutah je bil vratar Egger ob pomoči stativ glavni razlog, da so Linčani ohranjali aktiven rezultat. V 33. minuti smo imeli drugič na tekmi številčno premoč. Ob obleganju gostujočih vrat je Hebar stresel okvir vrat in ostalo je pri 1:0. Prav Hebar je bil 3 minute pred koncem tretjine izključen in gostje so si priigrali prvi powerplay. Linčani so napadali za izenačenje, a pri tem storili hudo napako. Seršen jim je ukradel ploščico, sam zadrsal pred vrata Linza, položil Eggerja na tla in fantastično zadel za 2:0. Jeseničani so tako v zadnjo tretjino vstopili z dvema zadetkoma prednosti.

Podmežaklo je na koncu odjeknila petarda

Uvod v 3. tretjino ni prinesel ničesar novega. Domači so še naprej pritiskali na vrata Linza in v 44. minuti zadeli še tretjič. Akcijo je začel kar vratar Us, ki je lepo podal Hebarju, ta pa je krasno zaposlil Šturma, ki je z neubranljivim strelom ukanil Eggerja. 12 minut pred koncem je bil izključen Crnovič, Linčani z medlimi poskusi niso resneje ogrozili vrat Jeseničanov. V 51. minuti je sledila nova krasno izpeljana akcija naših fantov, ki jo je s prvim golom na tekmi kronal Jezovšek. 3 minute pred koncem srečanja je Podmežaklo odjeknila petarda. Po krasnem protinapadu je bil znova uspešen Šturm. Minuto pred koncem tekme jo je skupil Jaka Sodja. Srčno upamo, da bo z njim čim prej vse v najlepšem redu. Rezultat se do konca ni več spremenil. 5 zadetkov prednosti je krasna popotnica pred povratnim obračunom v Linzu, ki ga bodo naši fantje odigrali v četrtek. 

Kratek komentar po visoki zmagi je podal Jaka Šturm:

“Vedeli smo, da gremo v to tekmo v vlogi favorita, ampak pri tem nam je bilo jasno, da moramo iti v tekmo s 100 % vnemo, da ne bomo smeli nič popuščati. Vedeli smo tudi, da bomo večino tekme odigrali v njihovi obrambni tretjini, da bo treba dati zadetke in tekmo zmagati. To smo tudi storili. V soboto nas čaka povratna tekma. Tudi v to tekmo moramo vstopiti z glavo, ohraniti dober rezultat in osvojiti tri točke.”.

Delite s prijatelji

Povezano