Author picture

Pinelli po podaljšku poskrbel za novo zmago

HDD SIJ Acroni Jesenice – Migross Supermercati Asiago Hockey *3:2 (0:2, 2:0, 0:0,1:0)

Alpska hokejska liga

Sobota, 27. 2. 2021, ob 17.30

S petnajstminutno zamudo se je nocoj v Podmežakli začel še zadnji dvoboj Jeseničanov v AHL pred večnim derbijem z Olimpijo. Tokrat smo gostili ekipo Asiaga. Dvoboji z Italijani so v preteklosti vedno ponujali zanimive obračune in dobra tekma se nam je, glede na rezultate obeh ekip v letošnji sezoni, obetala tudi danes. V taboru domačih je prvič po prihodu na Jesenice zaigral David Planko.

Slabša uvodna tretjina Železarjev

V uvodu smo spremljali odprt obračun. Že na začetku 4. minute je gostom uspelo povesti. V taboru Železarjev je zazijala velika luknja, kar je z lepim strelom pod prečko izkoristil neovirani Dal sasso. Po zdetku smo med 6. in 11. minuto videli po en power play na vsaki strani, a so bili hokejisti obeh ekip premalo odločni pred vrati Vallinija in Usa. Ekipi sta v nadaljevanju strnili svoje vrste v obrambi in spremljali smo hokej z manj izrazitejšimi priložnostmi. V 17. minuti je bil izključen Širovnik. Po le 9. sekundah igre z igralcem več so gostje podvojili svojo prednost. Z modre črte je pokritega Usa premagal Gellert. Pred iztekom tretjine so si Železarji privoščili še tretjo malo kazen, a rezultat se do piska sirene ni več spremenil.

Jeseničani prišli do zasluženega izenačenja

V 4. minuti nadaljevanja smo videli dve izjemni priložnosti, po eno na vsaki strani. Najprej je povišanje vodstva gostov z izjemnim posredovanjem preprečil Us, takoj za tem, pa je na drugi strani Hebarju veselje preprečila vratnica. Jeseničani so zaigrali precej bolje kot v 1. tretjini in v 26. minuti jim je uspelo zadeti. Na delu je bil znova 1. napad. Tomaževič je pridrsal izza gola in dobro zaposlil Jezovška, ki je s centerske pozicije lepo premagal Vallinija. Tudi po zadetku so bili Jeseničani nevarni. Gostujoči čuvaj mreže je moral nekajkrat dobro posredovati. V 31. minuti je sledil že 4. power play Asiaga. Us in soigralci so se uspešno obranili. Po koncu kazni so bili rdeči znova podjetnejši. Dočakali so drugi power play na tekmi, ki pa bi se lahko končal tragično, saj je Vankus po napaki Železarjev sam zadrsal pred Usa, ta pa se je znova izkazal z dobrim posredovanjem. V zadnji minuti se je Jeseničanom precej boljša igra kot v 1. tretjini poplačala. Odbito ploščico je po akciji Jezovška v nebranjeni del mreže pospravil Pinelli in z optimizmom smo lahko zrli v zadnjo tretjino.

Brez odločitve po rednem delu srečanja

Dober obračun se je nadaljeval tudi v zadnji tretjini. Po nekaj izenačenih minutah je bil v 46. minuti izključen Casetti. Pričakovali smo nalet na vrata Vallinija, a powerplay se našim fantom tokrat ni posrečil. V naslednjih minutah je bila ekipa Asiaga v podrejenem položaju. Kljub temu je 8 minut pred koncem Mantenutu po izjemni samostojni akciji skoraj uspelo prelisičiti obrambo Jesenic, a ga je s prekrškom ravno dovolj oviral Crnovič. Power play gostov je minil brez nevarnejših strelov in pred nami je bilo dramatičnih zadnjih 5 minut rednega dela. Novo upanje za zmagoviti zadetek je prišlo v 57. minuti po izključitvi Miglioranzija. Plošček tudi tokrat ni hotel v mrežo Vallinija. Časa za spremembo rezultata je kmalu za tem zmanjkalo in v Podmežakli so bili na vrsti podaljški.

Iz tekme v tekmo boljši Pinelli poskrbel za novo zmago

V igri treh proti trem se je prva velika priložnosti ponudila Jezovšku, ki pa odličnega prodora ni uspel zaključiti z zadetkom. Po dveh minutah in pol je Vankus na nepravilen način oviral Hebarja in si prislužil dvominutno kazen. Železarji so imeli krasno priložnost za dosego zadetka. Najprej je bil bizu Djumič, v naslednjem napadu pa se je s fantastičnim strelom v desni zgornji kot izkazal Pinelli, ki je poskrbel za novo veselje domačih in odlično popotnico pred večnim derbijem v Ljubljani.

Zmago je takole pokomentiral novopečeni Železar, David Planko:

“Nismo začeli dobro, a smo na srečo z borbeno igro prišli do izenačenja in slavili po podaljšku. Meni je bilo na začetku precej težko, saj dolgo časa nisem odigral tekme. A ekipa mi je pomagala pri tem, da sem se lahko boril do konca srečanja.”

Delite s prijatelji

Povezano