Author picture

Pinelli pol minute pred koncem poskrbel za finale državnega prvenstva

HK Triglav Kranj – HDD SIJ Acroni Jesenice 3:4 (0:1, 0:0, 3:3)

Državno prvenstvo, polfinale (2. tekma)

Sobota, 30. 1. 2021, ob 18.00

Le dva dni po viskoki zmagi v domači Pomežakli, so Jeseničani v Kranju potrjevali vstopnico za finale državnega prvenstva.

Crnovič poskrbel za minimalno vodstvo po 1. tretjini

Tudi na 2. polfinalni tekmi sta v vratih začela Žan Us in Gal Jeler Remškar. Prvo polovico tekme so imeli naši fantje precejšnjo pobudo in premoč v strelih na gol. Na prvi zadetek smo čakali do 8. minute, ko je lepo akcijo uprizoril Aljoša Crnovič in s strelom med nogami Remškarja poskrbel za vodstvo. Prekinitev je bilo zelo malo, tekma je bila gledljiva in dinamična. Še vedno so prevladovali gostje z Jesenic, redke strele Triglava je brez težav obranil Us. Slabi 2 minuti pred koncem tretjine smo spremljali igro štirih proti štirim, ki pa ni prinesla rezultatske spremembe in ostalo je pri minimalnem vodstvu Železarjev.

Mreži v 2. tretjini sta mirovali

2. tretjina se je začela s power playem domačih, ki jim izključitve Žana Jezovška ni uspelo izkoristiti. Sledile so minute brez izrazitejših priložnosti na obeh straneh. Triglavani so postajali vse pogumnejši in v 31. minuti je bila po izključitvi Mašiča, znova na tapeti naša obramba. Z nekaj krasnimi posredovanji se je izkazal Žan Us, ki je poskrbel, da so Železarji ohranili minimalno vodstvo. Nekaj trenutkov kasneje smo dočakali tudi prvo številčno premoč naših fantov, a tudi tokrat zadetka v kranjski ledeni dvorani nismo videli. Ostalo je pri 0:1 in obetalo se nam je razburljivih zadnjih 20 minut srečanja.

Pinelli junak tekme

Po 5. minutah zadnje tretjine je Mihael Potočnik s strelom z modre črte poskrbel za nenadejano izenačenje domačih. Triglavani so dobili zagon, na srečo pa je kmalu po izenačenju, neposrečeno posredovanje domačega vratarja Remškarja izkoristil Seršen. Tako so bili Jeseničani slabih 15 minut pred koncem znova v minimalnem vodstvu. V 48. minuti smo dočakali drugi power play Železarjev na tekmi, ki ga je, po krasni podaji Sodje, s strelom iz prve izkoristil Tomaževič. Vodstvo dveh zadetkov ni trajalo dolgo, saj je le slabi 2 minuti kasneje Žan Zupan zadel za 2:3. Znova smo trepetali od 55. minute naprej, ko je bil drugič na tekmi izključen Bine Mašič. Kranjčani so napadali, zmedo pred vrati Jesenic je spretno izkoristil veteran Terlikar in 4 minute pred koncem je bil rezultat znova izenačen. Ko je že vse kazalo, da bomo v Kranju spremljali podaljške, je 31. sekund pred koncem, s fenomenalnim samostojnim prodorom, Francesco Pinelli poskrbel za zmago Železarjev, ki se veselijo vnovičnega velikega finala proti večnim tekmecim iz Ljubljane.

Komentar po uvrstitvi v finale je podal Bine Mašič:

Še ena težka tekma je za nami. Veseli smo, da smo prišli v finale. Vedeli smo, da nas čaka težka borba in majhno igrišče. Oni so bili bolj prirpavljeni, a smo se mi borili eden za drugega, pokazali jekleno voljo in si zagotovili finale. Nadejamo si novih zmag in osvojitve pokala!”

Delite s prijatelji

Povezano