Po novi dominantni predstavi le še zmago oddaljeni od polfinala

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zmagali še na tretji četrtfinalni tekmi alpske lige. V domači Podmežakli so bili od Vipitena v soboto zvečer boljši s 3:0.

Naša ekipa še na drugi zaporedni tekmi ni prejela zadetka, z novo odlično predstavo pa so tudi v zmagah v četrtfinalni seriji povedli s 3:0. Tako si lahko že na naslednjem obračunu priigrajo novo vozovnico za polfinale alpske lige.

Že od začetka sobotne tekme je bila razlika v kakovosti med obema ekipama očitna. Čeprav je moral nekajkrat posredovati Antti Karjalainen, pa je bilo naše moštvo pri izkoriščanju svojih priložnosti precej bolj učinkovito. Po lepi akciji je Železarjem tako vodstvo v 13. minuti priigral naš najboljši strelec končnice Gašper Seršen.

Tudi druga tretjina se je začela po naših notah. Že po nekaj sekundah se je namreč iz oči v oči z Rabanserjem znašel Rudolfs Polcs in spretno ukanil gostujočega vratarja za podvojitev jeseniškega vodstva.

Na drugi strani Vipiteno še naprej ni mogel streti trdno obrambo varovancev današnjega slavljenca Gabra Glaviča. Novo darilo je svojemu trenerju v zadnji minuti druge tretjine priskrbel Žan Jezovšek, ki je kronal novo izjemno akcijo naših fantov, ki so povsem izigrali zadnjo vrsto gostov.

V zadnji tretjini so Železarji kljub vse bolj agresivni igri ob milem sodniškem kriteriju le nadaljevali s prepričljivo predstavo in tekmo brez težav pripeljali do konca ter se pred vse bolj številčnimi gledalci v Podmežakli veselili tretje zmage v končnici. Četrto, ki bi že prinesla tudi napredovanje v polfinale, bodo Železarji lovili na torkovem gostovanju na Tirolskem.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano