Author picture

Po prvem izvajanju kazenskih strelov v sezoni le do točke

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so se v sedmem krogu Master Rounda prvič pomerili v izvajanju kazenskih strelov. Na žalost pa je bila na gostovanju z 2:1 boljša ekipa Rittner Baum.

To je še drugi zaporedni in skupno tretji poraz naše ekipe po podaljšanem času tekem v Master Roundu. Potem ko je bila pred dvema dnevoma po podaljšku od nas z 2:1 boljša Cortina, pa se je rezultat ponovil še proti Rittnerju. Tako se morajo varovanci Gabra Glaviča v neverjetno izenačenem Master Roundu znova zadovoljiti le s točko.

Obračun se je sicer za Železarje znova začel izjemno obetavno. Že v tretji minuti je namreč powerplay izkoristil Žan Jezovšek, ki je naši ekipi priigral zgodnje vodstvo. Tekma z agresivno igro na eni in drugi strani pa je na žalost hitro terjala davek tudi na drugi strani, saj je v 15. minuti za izenačenje igro z igralcem več prav tako izkoristil Pechlaner, ki je premagal Anttija Karjalainena.

Finec med našima vratnicama je bil znova odlično razpoložen, a je na žalost naših napadalcev enako veljalo tudi za Hawkeyja na drugi strani. Ta je bil ob številnih priložnostih Železarjev vsakič na mestu in skupaj s Karjalainenom poskrbel, da moštvi do konca rednega dela nista več dosegli zadetka.

Tudi v podaljšku smo bili boljši tekmec. Gostiteljem v petih minutah igre treh proti trem sploh nismo dopustili strela na gol. Na žalost pa brez zadetka ostali tudi sami. Zmagovalca so tako prvič na jeseniških tekmah v letošnji sezoni določili kazenski streli, v katerih so bili spretnejši Italijani.

Zadnjo tekmo pred začetkom končnice bodo Železarji odigrali v četrtek zvečer, ko v Podmežaklo prihaja ekipa Salzburg Juniors. To bo idealna priložnost, da naši z mlado ekipo poravnajo račune z gostovanja v Avstriji in se znova dvignejo po lestvici Master Rounda.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano