Author picture

Po slabšem začetku vseeno brez težav do zaporedne zmage številka 11!

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so prišli še do enajste zaporedne zmage v alpski ligi. V torek zvečer so vse tri točke osvojili še na gostovanju pri Gherdeini, ki so jo premagali s 5:2.

Tudi stari znanci Železarjev v alpski ligi niso uspeli zaustaviti daleč najboljše ekipe lige v začetku sezone. V 13. krogu smo namreč prišli že do 12. zmage in 11. zaporedne. Glede na fantastične igre naših fantov, pa jih bo tudi na naslednjih tekmah izredno težko zaustaviti.

Na domačem ledu je danes sicer bolje začela italijanska ekipa. Po številu strelov in priložnosti sta bili moštvi dokaj izenačeni, a je za razliko od varovancev Gabra Glaviča, Gherdeina eno od nevarnih situacij tudi izkoristila. V četrti minuti je Anttija Karjalainena premagal Sullman Pilser.

Kljub minimalnemu zaostanku po prvih dvajsetih minutah, naša ekipa ni zagnala nobene panike. Kot je v letošnji sezoni že tradicionalno, so tudi tokrat jeseniški hokejisti v drugi tretjini pokazali boljši predstavo. Raven svoje igre so dvignili in prišli do izenačenja. Za 1:1 je v 34. minuti zadel Luka Ulamec. Kot že večkrat v letošnji sezoni, so se naši ekipi po prvem doseženem golu odprla tekmečeva vrata. Pet minut pozneje je vselej neugodnega Furlonga premagal še Miha Logar, ki je Železarjem priigral vodstvo pred začetkom tretje tretjine.

Ta se je že v prvi minuti nadaljevanja podvojila po zadetku Jaše Jenka. Znova je odlično delo opravil naš powerplay. Dvome o zmagovalcu pa je praktično že razblinil Lovro Kumanović, ki je svoj drugi gol na dveh tekmah dosegel v 53. minuti.

Gostitelji vseeno še niso rekli zadnje. Slabe tri minute pred koncem so se znova približali na dva zadetka zaostanka. V polno je meril Amorosa. Kljub temu pa je vsakršen poskus povratka izničil Rudolfs Polcs, ki je ob prednosti dveh igralcev na ledu v zadnji minuti obračuna postavil končni rezultat v prid naše ekipe.

Z novo zmago je še narasla tudi jeseniška prednost na vrhu alpske lige. Ta tudi ob treh odigranih tekmah manj znaša že šest točk. Priložnost za osvojitev že dvanajste zaporedne zmage in posledično še povišanje vodstva na vrhu pa bomo imeli že v soboto, ko v Podmežaklo prihaja Kitzbühel.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano