Author picture

Podmežakla za tekmece ostaja neprebojna trdnjava

Hokejisti Sij Acroni Jesenic nadaljujejo izjemne predstave v alpski ligi. Še posebej prepričljivi so v letošnji sezoni v domači Podmežakli, kjer so na praznični ponedeljek s 5:1 premagali ekipo Rittnerja.

Kar v letošnji sezoni naša ekipa kaže na domačem ledu, v alpski ligi ni bilo videno še nikdar. Ne le, da so zmagali na vseh trinajstih tekmah v Podmežakli, poleg tega še na nobenem od domačih obračunov niso prejeli več kot dveh zadetkov.

Tako kot zmagovalni, so tudi ta niz varovanci Gabra Glaviča nadaljevali še v ponedeljek. Pot do nove zmage so tlakovali že v prvi tretjini, ko so se naši fantje agresivnim tekmecem zoperstavili na najboljši možni način, z golom v njihovi mreži. V 14. minuti ga je iz praktično mrtvega kota izjemno spretno dosegel Luka Ulamec.

Iz neugodnega položaja je mimo Hawkeyja v uvodu v drugo tretjino plošček spravil tudi Ožbej Rep. Podvojitev vodstva je dala Železarjem dodatno vzpodbudo. Že manj kot dve minuti pozneje se je med strelce namreč vpisal še en naš branilec Miha Logar.

Opozorilo, da tekma kljub visokemu vodstvu še ni odločena, nam je Rittner poslal v 28. minuti, ko je Anttija Karjalainena za častni gol gostov premagal Prast. Vseeno pa je bil naš finski čuvaj mreže tudi tokrat izjemen. S številnimi odličnimi obrambami je poskrbel, da do konca tekme ni več prejel zadetka in si prislužil tudi naziv najboljšega igralca srečanja.

Njegov trud so na drugi strani nagradili tudi soigralci. Izjemno akcijo našega udarnega napada je za ponovno povišanje prednosti v zadnji tretjini kronal Eric Pance. Končni izid pa je z golom v prazno mrežo s svojim drugim zadetkom večera slabe tri minute do konca postavil Luka Ulamec. S tremi podajami pa je potrebno izpostaviti tudi učinek Rudolfsa Polcsa.

Časa za veselje ob novi zmagi Železarji vseeno ne bodo imeli veliko. Nova tekma jih namreč čaka že v sredo, ko bodo gostovali pri Wipptal Broncos.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano