Pred Jeseničani branjenje naslova pokalnih prvakov

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic se bodo med 1. in 4. septembrom merili za naslov slovenskih pokalnih prvakov. V turnir, ki bo letos potekal na Bledu pa vstopajo kot aktualni prvaki.

Jeseničani pokal Slovenije začenjajo v dobri formi. Za Železarji so že štiri od petih pripravljalnih tekem, obenem pa so z odliko opravili tudi s prvo tekmovalno preizkušnjo sezone. Na uvodni tekmi državnega prvenstva so namreč s kar 10-1 premagali Celjane.

Aktualne državne in pokalne prvake že v prvem krogu turnirja osmih ekip čaka ponovitev lanskega finala proti gostitelju tekmovanja Bledu. Takrat so bili Jeseničani za prvo lovoriko sezone uspešnejši s 7-1.

V primeru podobnega razpleta se bodo hokejisti Jesenic v polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med Slavijo Junior in Mariborom. Če ne bo večjih presenečenj pa se nam v finalu znova obeta večni derbi proti ljubljanski Olimpiji. Slednjo so Železarji v lanskoletnem pokalu v polfinalu izločili po izvajanju kazenskih strelov.

Naslov pokalnega prvaka za sezono 2021/22 bo tako podeljen v nedeljo, 4. septembra. Začetek Alpske lige, v kateri bodo Jeseničani prav tako napadali najvišja mesta, pa bo za Gorenjce na sporedu teden dni pozneje.

Delite s prijatelji

Povezano