Pred nami prvi letošnji derbi v državnem prvenstvu

Jutri je v Tivoliju na vrsti že peti večni derbi letošnje sezone. Jeseničani so si na prvih štirih tekmah priigrali dve zmagi, s katerima so osvojili poletno ligo na Bledu in pokal Slovenije v Ljubljani. V Alpski hokejski ligi so se Železarji z rivali srečali dvakrat. V Ljubljani se jim tekma ni posrečila, doma pa jim je uspelo iztržiti remi. Tokrat bo na sporedu tekma v sklopu državnega prvenstva. Šlo bo za dvoboj ekip, ki se pričakovano nahajata na samem vrhu prvenstvene razpredelnice. Olimpija je zaenkrat neporažena in ima 9 točk prednosti pred našimi fanti, a je hkrati odigrala tudi dve tekmi več. Jutrišnja tekma se bo začela ob 17.00. Kot je že v navadi, si jo boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Tržič TV oziroma Hokej TV.

Ekipa se krepi z dvema obetavnima mladeničema

Moštvu Železarjev sta se priključila dva obetavna hokejista, 16-letni Maks Perčič in 17-letni Matic Török. Oba mladeniča sta v letošnji sezoni igrala v tujini, a sta zaradi situacije s koronavirusom, trenutno v Sloveniji. Maks bo v našem moštvu ostal do konca sezone, Matic pa se vrača na Finsko v začetku januarja. Več o tem, pa nam je zaupal športni direktor, Marcel Rodman:

“Zaradi epidemije COVID-19 v celotni Evropi, se je kar nekaj mladih fantov vrnilo v Slovenijo in ti fantje zdaj nimajo možnosti za trening. Velika večina mladeničev, ki so prišli iz tujine je zelo perspektivnih in zdi se mi prav, da jim omogočimo to priložnost, da trenirajo z nami. Na treningu smo imeli Matica in Maksa. Z obema smo bili zelo zadovoljni, tako da smo se z njima dogovorili, da v teh časih ostaneta pri nas. Matic Török bo z nami do 4. januarja, potem pa se bo vrnil nazaj na Finsko, med tem, ko bo Maks Perčič z nami do konca sezone.”

Na Jesenicah trenira tudi Lan Matija Jan

Z našo ekipo že dlje časa trenira tudi 17-letni Lan Matija Jan. Njegov status v ekipi se bo urejal med prestopnim rokom, ki bo prišel na vrsto med 21. in 23. decembrom 2020.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano