Author picture

Presenetljiva zmaga Triglava

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Triglav Kranj 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Alpska hokejska liga

Torek, 1. 12. 2020, ob 19.00

Naši fantje so nocoj nadaljevali z boji v državnem prvenstvu, gostili so kranjski Triglav. Pred začetkom tekme so bili, do zdaj še neporaženi Železarji, znova v vlogi favoritov. Stalnica letošnjega državnega prvenstva je, da priložnost v vratih dobi Urban Avsenik. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Nasproti mu je stal 2 leti mlajši kolega, Uroš Plavc. Več o tekmi, pa v nadaljevanju.

Gol Grošlja za vodstvo gostov

Trener Mitja Šivic je pričakovano poskrbel za nekaj rošad v našem moštvu. Med drugim sta Hebar in Tomaževič dobila zaslužen počitek. Mirno lahko rečemo, da so bili Jeseničani boljši nasprotnik v prvih 10. minutah tekme, a jim zrelejših priložnosti ni uspelo pretvoriti v zadetek. Nadaljevalo se je v podobnem ritmu, Plavc se je moral vse pogosteje dokazovati z dobrimi posredovanji. 4 minute pred koncem tretjine smo dočakali prvo izključitev na tekmi. Na klop za kaznovane je moral Mašič in Trigavani so imeli številčno premoč, ki pa je niso znali unovčiti. So bili pa zato le nekaj trenutkov kasneje bolj spretni pred Avsenikovimi vrati. Z neposredne bližiine je Sebastjan Grošelj goste popeljal v presenetljivo vodstvo. S tem izidom se je uvodna tretjina tudi končala.

Krasen short-handed gol Patrika Rajsarja

Jeseničani so odločno krenili po izenačenje. Na ledeni ploskvi dvorane Podmežakla so prevladovali vse do 28. minute, ko je bil izključen Djumič in Triglavani so imeli še drugič na tekmi številčno premoč. Jeseničani so svoje delo v obrambi opravili odlično. Goste so držali daleč od svojega gola, za nameček, pa je Patrik Rajsar izkoristil še grobo napako obrambe Triglava. V samostojnem prodoru je krasno, med nogama matiral Plavca in poskrbel za zasluženo izenačenje. Pritisk rdečih se je stopnjeval in Plavc je moral pokazati vse svoje znanje, da je rezultat ostal izenačen. Slabe 4 minute pred koncem tretjine so bili prvič na tekmi izključeni tudi gostje, a naši fantje tega niso znali izkoristiti. Po 40. minutah je bil rezultat tako poravnan na 1:1.

Nepričakovan preobrat Triglava za končno zmago

Hitro po začetku zadnje tretjine, je našim fantom uspelo povesti. Za vodstvo je po podaji Sodje poskrbel Gašper Seršen. Železarji so dobro nadaljevali, a je bil Triglav uspešen v enem od svojih redkih napadov. V 48. minuti je krasno podajo Grošlja izkoristil Anže Terlikar, ki je s strelom pod prečko poskrbel za novo izenačenje v dvorani Podmežakla. Čas se je hitro iztekal, obe ekipi sta bili disciplinirani in si nista privoščili nepotrebnih izključitev. 7 minut pred koncem je sledil šok, gostje so vršili nevaren pritisk na vrata Avsenika. To je izkoristil Miha Morel, ki je poskrbel, da so se Kranjčani močno razveselili vodstva z 2:3. Mitja Šivic je takoj vzel pol minute odmora. Naši fantje so vse svoje moči usmerili v napad, slabo minuto in pol pred koncem, je Avsenik zapustil svoja vrata. Triglavani so se odlično branili in na koncu odnesli celo kožo. Zmaga Kranjčanov je sicer zelo presenetljiva, a tudi take tekme se včasih zgodijo.

Komentar po tekmi je podal Patrik Rajsar:

“Današnja tekma je bila taka, da z njo lahko dobiš malo, izgubiš pa veliko. Naredili smo preveč napak, bilo je preveč vzponov in padcev. Nismo igali tako, kot smo se zmenili in potem je sledila kazen. To tekmo je treba čim prej pozabiti, trenirati in popraviti stvari v obrambni in napadalni tretjini. Treba bo dati več zadetkov in gremo naprej.”

Delite s prijatelji

Povezano