Pripravljeni na boj za prvo lovoriko v alpski ligi

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v četrtek zvečer končno dobili svojega tekmeca v velikem finalu alpske lige. Za svoj prvi naslov prvakov v regionalnem tekmovanju se bodo pomerili s Cortino. Podprimo naše Železarje in napolnimo dvorano do zadnjega kotička!

Italijanska zasedba je v polfinalni seriji RedBull Salzburg Juniors premagala šele v odločilni sedmi tekmi, potem ko so hokejisti Cortine prej kar trikrat izgubili po podaljšku. Stari znanci naše ekipe bodo tako v svoje prve finalne obračune alpske lige vstopili ogreti, medtem ko bo prednost Železarjev poleg dobre forme lahko svežina, saj so imeli varovanci Gabra Glaviča na voljo precej več časa za počitek in regeneracijo.

Vseeno pa so tudi naši borci zadnje dni preživeli aktivno in naši drugi ekipi pomagali do naslova prvakov v mednarodni ligi IHL. Tudi to bi lahko dalo dodatno samozavest naši ekipi, ki je letos postala celo prva, ki se je v finale alpske lige uvrstila brez enega samega poraza v končnici.

Vseeno pa po besedah Gašperja Glaviča ni bilo lahko v izločilnih bojih zabeležiti osem zaporednih zmag. “Če pogledamo rezultate, je šlo vse gladko, na ledu pa vseeno ni bilo tako. Obe seriji sta bili zelo težki. Proti Vipitenu je bilo zahtevno, proti Rittnu pa so bile vse tekme zelo izenačene. Podobno pričakujemo tudi v finalu. Cortina je v končnici do zdaj odigrala precej več tekem kot mi, ampak v finalu vedno najdeš še dodatne atome moči, tako da pričakujemo izjemno težko in izenačeno finalno serijo,” pred najpomembnejšimi dvoboji sezone pravi kapetan ekipe.

S Cortino so se Železarji v letošnji sezoni srečali že štirikrat. Obe tekmi v rednem delu je dobila naša zasedba. V master roundu pa so bili po podaljšku obakrat boljši Italijani. ” Končno je znan naš nasprotnik. Zagotovo v finale nobena ekipa ne vstopa zato, da bi finale samo igrala. Lahko pa rečem, da sta se v finalu srečali dve najboljši ekipi te sezone in zato vsekakor spoštujemo nasprotnika. Cortina je izkušena ekipa in imajo enako dolgo klop kot mi. Pričakujem predvsem veliko taktike, video analiz in drugih detajlov, ki pašejo zraven in tukaj se bo mogoče serija odločila. Vsekakor pa moramo v serijo dobro vstopiti, da si zagotovimo prednost kar bo dobra popotnica glede na to, da so oni imeli daljšo polfinalno serijo. Njihova prednost trenutno pa je zagotovo to, da so v tekmovalnem ritmu in da so igrali z najhitrejšo ekipo v ligi, zato bomo morali biti izredno pazljivi. Predvsem pa želim, da igramo tretjito po tretjino, tekmo po tekmo.,” pa o pričakovanjih tekmah s Cortino pravi trener moštva Gaber Glavič.

V pričakovanju finalne serije je tudi Žan Jezovšek. “Mislim, da smo si s fanti letos res zaslužili finale, saj smo čez celotno sezono zanj garali. Finala se ne igrajo, ampak zmagujejo. Osvojeni naslov bi bil za nas in za klub velik uspeh, saj nam je vedno do zdaj zmanjkal kanček sreče. Letos imamo novo priložnost in verjamem v celotno ekipo, da nam lahko uspe ,” je prepričan naš najboljši strelec, ki ima v letošnji sezoni na svojem računu že 29 zadetkov.

V lov na naš prvi naslov v finalu alpske lige nam bodo že na prvi tekmi lahko pomagali tudi naši najzvestejši navijači. Uvodni obračun serije na štiri zmage bo namreč na sporedu v soboto zvečer v Podmežakli.

Prepričani smo, da je pred nami pestra finalna serija. Prepričani pa smo tudi, da lahko vi dragi navijači podprete naše borce in skupaj pospremimo naše železarje na poti do vrha! Če kdaj, je zdaj čas, da skupaj pospremimo k koncu letošnjo sezono. Na prvi tekmi pa ne bo manjkal niti pester program.

Letne karte za 1. finalno tekmo VELJAJO. Veljavnost kart na preostalih domačih finalnih tekmah pa bo znano v prihodnih dneh.

JUTRI VSE POTI VODIJO V DVORANO PODMEŽAKLA.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano