Proti Vojvodini do druge gladke zmage v dveh dneh

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zmagali tudi na drugi tekmi celinskega pokala v italijanskem Asiagu. Zanesljivo so bili tokrat boljši od Vojvodine iz Novega Sada. Končni rezultat je bil 7:1 v korist Železarjev.

Jeseniški hokejisti nadaljujejo s prepričljivimi predstavami v drugem delu celinskega pokala. Po gladki zmagi nad turškimi prvaki je naša ekipa tokrat s še večjo razliko odpravila še srbske predstavnike. V odločilnem dvoboju za napredovanje v tretji del pa se bodo torej pomerili proti alpskim rivalom iz Asiaga.

Zmaga varovancev Gabra Glaviča v soboto zvečer ni bila vprašljiva niti za trenutek. Naš klub je bil namreč za nekaj razredov kakovostnejši tekmec, kar se je vse bolj kazalo tudi na semaforju. O prevladi Železarjev govori tudi podatek o strelih, ki so bili s kar 60:12 nagnjeni v našo smer.

Prvi je nasprotnikovega vratarja Padalico v enajsti minuti z lepim prodorom premagal kapetan Gašper Glavič. Kmalu zatem je sicer sledil manjši šok za naše fante, saj je prepoved igre dobil Nikki Blomberg, kar je z golom ob igralcu več za edini gol Vojvodine v 15. minuti izkoristil Mirkov. Slednji je premagal Urbana Avsenika, ki mu je bilo tokrat zaupano branjenje jeseniških vrat. S tem pa sta moštvi na prvi odmor odšli poravnani.

A to se je kmalu spremenilo. V drugi tretjini smo nadaljevali s pritiskom, ki je obrodil sadove. V 28. minuti je Jesenice znova v vodstvo popeljal Rudolfs Polcs, pet minuti pozneje je prednost s svojim drugim golom turnirja podvojil David Planko. Uspešen drugi del tekme pa v zadnjih trenutkih tretjine kronal še Luka Ščap.

A zadetkov naših strelsko razpoloženih branilcev še ni bilo konec. Nov gol je v 46. minuti dosegel še Žiga Urukalo. Kot izjemna pridobitev ekipe se je še drugi dan zapored izkazal Andrei Galushkin, ki je znova zadel za 6:1, še drugi gol tekme Železarjev ob letos neverjetno nevarni igri z igralcem več pa je za končni izid dobre tri minute pred koncem obračuna postavil prvi strelec turnirja pri naši ekipi Rudolfs Polcs.

Odločilna tekma jeseniške skupine celinskega pokala bo tako odigrana jutri, ko se bodo naši fantje pomerili z dolgoletnimi rivali iz Asiaga. Z njimi imamo iz prejšnjih sezon kar nekaj neporavnanih načrtov, letos pa smo jih v pripravljalnem obdobju že premagali.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano