Prva polfinalna zmaga ostala doma!

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na prvi polfinalni tekmi alpske lige prišli do zmage. V dvorani Podemžakla so bili v četrtek zvečer s 3:1 boljši od ekipe Rittner Baum.

Naša ekipa tudi po petih tekmah v končnici ostaja nepremagana! Že na prvi tekmi polfinala pa je naredila prvi korak do ponovne uvrstitve v veliki finale. Železarji so znova dokazali, kako zelo težko jih je premagati pred domačimi navijači in proti starim znancem dosegli tri zadetke.

Prvega je ob prednosti igralca na ledu v deveti minuti dosegel Erik Svetina, ki je kronal našo premoč na ledu. Že v prvi tretjini smo si sicer ustvarili še nekaj lepih priložnosti, a vodstvo nismo uspeli povišati.

V drugi tretjini smo znova na led stopili odločnejši od tekmeca. Še naprej so varovanci Gabra Glaviča napadali in oblegali vrata Hawkeyja, a čuvaja mreže Italijanov niso uspeli znova premagati.

To pa se je spremenilo v zadnji tretjini. Gostje so v iskanju povratka v tekmo vse več tvegali, kar je z golom za podvojitev našega vodstva v 51. minuti kaznoval Luka Ščap. Že štiri minute pozneje pa je znova udaril jeseniški powerplay. Tekmo je v našo korist dokončno odločil Luka Ulamec.

Ritten je do konca srečanja sicer dosegel častni zadetek. A tudi gol Tavija, ki je v 55. minuti premagal Anttija Karjalainena, ni bil dovolj za povratek Italijanov v tekmo.

Polfinalna serija, v kateri zdaj vodimo z 1:0 v zmagah, se bo nadaljevala s sobotnim gostovanjem na Tirolskem.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano