Prva pripravljalna tekma ni šla po načrtih železarjev

Danes, 15. avgusta, je ekipa EK Zeller Eisbären na prvi pripravljalni tekmi sezone v Zell am See-ju gostila aktualne prvake Alpske hokejske lige, ekipo HDD Sij Acroni Jesenice!

Ekipi sta prvo tretjino tega hokejskega večera začeli z veliko zagona in moči ter si že na začetku izmenjali udarce z nekaj lepimi priložnostmi na obeh straneh. V 8. minuti tekme je kanadski novinec Nick Huard na svoji prvi tekmi v dresu Polarnih medvedov uspel premagati vratarja Jesenic. S tem zadetkom je tudi postavil rezultat prve tretjine.

Tudi v drugi tretjini so domači že takoj zadeli. Tokrat je po podaji Huarda, švedski branilec Tomi Wilenius povišal na 2:0. V 23. minuti si je Christian Jennes z lepim zadetkom za 3:0 prislužil glasen aplavz domače publike.

V tretji tretjini so se domači bolj posvetil lastni obrambi. Kljub več napadom železarjev so domači ostali v prednosti s 3:0. Edini zadetek za našo ekipo je v 34. minuti dosegel Žan Jezovšek. Zmaga je tako ostala doma, železarje pa čaka še veliko dela pred nadaljevanjem sezone. Naslednja pripravljana tekma bo v torek 22.8. v domači dvorani Podmežakla. Vstop na tekmo bo prost!

1:0 HUARD Nick (9′)
2:0 WILENIUS Tomi (21′)
3:0 JENNES Christian (23′)
3:1 JEZOVŠEK Žan (34′)

Delite s prijatelji

Povezano