Prvaka alpske lige bo odločila peta tekma

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na četrti finalni tekmi alpske lige še drugič izgubili. V soboto zvečer je bil v polni Podmežakli s 4-2 boljši Asiago.

Jesenice so s tem zapravile prvi zaključni plošček za krstni naslov v alpski ligi. V domači dvorani se je v pričakovanju dviga pokala zbralo izjemno število gledalcev. Ti so bili zelo glasni in so nudili podporo Železarjem v lovu na uresničitev letošnjega cilja. A so bili domači hokejisti vseeno nekoliko prekratki.

Težave za Železarje so se začele v sedmi minuti, ko je Iacobellis zadel za uvodno vodstvo Asiaga. Napadalec italijanske zasedbe je premagal Oscarja Fröberga, ki je imel ponovno ogromno dela, po lepem prodoru in odbitem strelu Sallinitrija.

Železarji so vseeno nadaljevali tradicijo letošnje finalne serije in tekmecu niso pustili do vodstva z 2-0. V 12. minuti je po izjemno natančnem strelu ob prvo vratnico zadel Miha Logar. Izenačenje je varovancem Nika Zupančiča dalo dodatna krila. Z veliko samozavesti so se podali v drugo tretjino, kar se je pokazalo že 29 sekund po nadaljevanju, ko je za vodstvo domačih zadel Eetu Elo.

A tudi veselje edinega slovenskega moštva v alpski ligi ni trajalo dolgo. V 31. minuti je na razočaranje skoraj 4000 navijačev za 2-2 zadel Marchetti. Pobudo so znova prevzeli italijani, ki sicer niso uspeli še enkrat zadeti pred koncem drugega dela tekme.

V zadnji tretjini je bilo ozračje vse bolj naelektreno. Čutila se je napetost in pomembnost tekme, živčnost pa so še stopnjevale sumljive sodniške odločitve. Pojavljalo se je tudi vse več napak in nenatančnih podaj Železarjev. Eno od teh je v 54. minuti izkoristil Salinitri.

Kot se je izkazalo pozneje, je najkoristnejši igralec lige dosegel odločilen zadetek, saj jeseniški hokejisti niso uspeli znova ujeti priključka. Na vse ali nič so poskusili tudi brez vratarja, a je v prazno mrežo za potrditev zmage Tirolcev 48 sekund pred koncem zadel Magnabosco.

Novega prvaka alpske lige bomo tako dobili na torkovi tekmi v Italiji. Vanjo se moštvi podajata s po dvema zmagama, kar obeta pravi hokejski spektakel. Lahko le upamo, da se bo ta končal s krstnim naslovom prvaka Jesenic.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano