Author picture

Prvaka bo odločila 5. tekma v Tivoliju

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Državno prvenstvo, finale, 4. tekma

Petek, 7. 5. 2021, ob 20.00

Nocoj je bila na sporedu 4. tekma finala državnega prvenstva, ki smo jo vsi nestrpno pričakovali. Železarji so namreč v domači dvorani lovili zmago, ki bi jim prinesla 36. naslov državnih prvakov v svoji bogati zgodovini. Pred tekmo se je dogajalo marsikaj, a ob 19. uri so bile vse naše oči uprte v Podmežaklo, ki bi ob normalnih razmerah nedvomno pokala po šivih.

Neprevidni Železarji prejeli zadetek ob igri z igralcem več

Uvod v srečanje je bil precej živahen. Nobena od ekip ni štedila z močmi in Železarji so že v uvodu nekajkrat dobro sprožili proti vratom Olimpije. Ob koncu 4. minute so po izključitvi Simšiča prvič igrali z igralcem več, a ob tem žal storili grobo napako. Pance je ukradel plošček, sam zadrsal pred Usa in ga premagal za 0:1. V naslednjih minutah smo znova videli nekaj dobrih priložnosti, več na strani gostov, potem pa se je tempo umiril. Do konca tretjine nismo videli praktično nič več pretresljivega in Olimpija je odšla na odmor z minimalno prednostjo.

Tretjina brez večjih priložnosti na obeh straneh

Prve minute 2. tretjine so potekale izredno hitro. Obe ekipi nista bili pretirano nevarni. Potem je bil v 25. minuti pri Olimpiji izključen Pešut. Železarjem tudi tokrat power play ni stekel in gostje so se brez večjih težav obranili. V 32. minuti sta se Hebar in Djumič znašla v protinapadu dveh proti enemu, a Hölsä je bil znova na mestu. Vse do konca tretjine smo zopet videli izredno izenačeno igro. Oba vratarja nista imela veliko dela in čas je hitro tekel, tokrat v korist Ljubljančanom.

Olimpija na koncu potrdila nocojšnjo zmago

V 45. minuti so kot prvi v tretji tretjini zapretili gostje. V priložnosti se je znašel Pance, a Us je z odličnim posredovanjem zaprl pot ploščku v mrežo. Za tem se je nadaljevala igra, kakršno smo spremljali v 2. tretjini. Olimpija je puščala malo prostora in Železarji so stežka prihajali do priložnosti. Izključitev ni bilo od nikoder in kmalu je našim fantom za izenačenje ostalo le še 5 minut. Železarji še niso uspeli začeti z zaključno ofenzivo, ko se je našemu vratarju Usu žal primerila napaka. Pri njegovem izbijanju se je Mušič ravno dovolj dotaknil ploščka, da se je ta skotalil za hrbet našega vratarja. Ta je sicer dobro minuto pred koncem zapustil svoja vrata, a to ni prineslo rezultatske spremembe. Nič ne de. Na prvih štirih tekmah so vselej slavili gostje. Naj bo tako tudi v ponedeljek v Tivoliju!

Komentar po tekmi je podal Andrej Tavželj:

“Današnji poraz je mogoče odraz tega, da smo malce pregoreli v želji. Naleteli pa smo danes na zelo discipliniranega nasprotnika. Imeli smo samo okrog 15 strelov na gol, kar pomeni, da bomo morali več ploščkov zadržati v njihovi obrambni tretjini in si ustvariti več priložnosti. Olimpija je igrala zelo pametno. Niso nam pustili veliko priložnosti, mi pa smo naredili preveč napak, da bi imeli danes več možnosti. Glave gor. Zadnja tekma v ponedeljek v Ljubljani. Kdorkoli bi nam rekel, da bomo imeli možnost na 5. tekmi osvojiti naslov, bi to z veseljem sprejeli. Upam, da bo dnevna forma prava, da bomo sproščeni in da nam bo na koncu uspelo.”

Delite s prijatelji

Povezano