Prvi korak do finala državnega prvenstva opravljen z odliko

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v torek zvečer v dvorani Podmežakla s 4:1 premagali Celjane.

Tudi reprezentančni odmor, na katerem je sodelovalo kar sedem Železarjev, ti tudi po akciji v dresu z državnim grbom nadaljujejo izjemne predstave iz alpske lige. V tekmovanju, v katerem naše moštvo uživa še vedno trajajoči niz dvanajstih zaporednih zmag, bomo nastopili šele po prihajajočemu celinskemu pokalu. Pred potjo v Cardiff pa so naši fantje brez težav opravili z generalko v polfinalu državnega prvenstva.

Na prvi tekmi za preboj v veliki finale so gladko premagali letos precej nevarne Celjane, ki v alpski ligi letos neosvojljivi Podmežakli vseeno Železarjem niso bili kos. Da je naša ekipa kakovostnejša, je že nekaj trenutkov po izteku prve celjske kazni z golom za vodstvo v šesti minuti dokazal Žan Jezovšek. Ta je tudi postavil končni izid prve tretjine.

V drugem delu tekme so varovanci Gabra Glaviča še stopili na plin v želji, da upravičijo vlogo favoritov. V 25. minuti je za podvojitev domačega vodstva v polno streljal podajalec pri prvem golu Andrei Galushkin. Že manj kot minuto zatem pa je dvome o zmagovalcu po novi podaji Rusa z mehiškim potnim listom razblinil strelsko vse bolj nevaren David Planko.

Že nekaj trenutkov po koncu prve polovice tekme se je med strelce vpisal še naš kapetan Gašper Glavič, ki je tekmečevega vratarja premagal celo ob igralcu manj. V zaključku druge tretjine je častni gol za Celjane dosegel Jure Stolar, ki je še lani nosil rdeči dres. A več kot zmanjšanja zaostanka na 4:1 gostje niso uspeli doseči. Kljub temu, da je v zadnji tretjini Anttija Karjalainena v naših vratih zamenjal Urban Avsenik.

Jeseniški hokejisti se tako z dobro popotnico podajajo v Cardiff, kjer jih na ta konec tedna na zahtevnem tridnevnem turnirju čaka polfinalni turnir prestižnega celinskega pokala.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano