Author picture

Prvi podaljšek sezone se ni končal po naših željah

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na prvi tekmi Master Rounda odigrali sploh prvi podaljšek v letošnji sezoni. V njem je bila v četrtek zvečer s 3:2 boljša Cortina.

Po zgodovinskem rednem delu alpske lige Master Rounda nismo začeli po željah. Po tednu premora od vseh tekmovanj so se naši fantje vrnili na ledeno ploskev in osvojili pomembno točko proti italijanskemu tekmecu. Vseeno pa bi si ekipa s tako visokimi cilji želela še več.

V prvi tretjini so Železarji potrebovali nekaj časa za povratek v tekmovalen ritem. Tega časa pa jim vseeno Cortina ni dala na voljo, saj je goste v 15. minuti povišal Cuglietta. V drugem delu tekme so varovanci Gabra Glaviča našli svoj ritem in si ustvarili številne ugodne priložnosti. Vseeno pa plošček ni in ni želel mimo De Filippa.

Zato pa je neučinkovitost našega moštva na drugi strani v 23. minuti kaznoval Saha, ki je podvojil prednost Cortine. Vseeno to jeseniških hokejistov ni iztirilo. V 32. minuti so po dolgem času izkoristili igralca več in zadeli že ob prvem powerplayju tekme. Po strelu Panceta se je pred vrati izvrstno znašel Andrei Galushkin.

Zadetek za zmanjšanje zaostanka je našo ekipo le dodatno podkuril. Na svoji jubilejni 400. tekmi v jeseniškem dresu pa je v zadnji tretjini izenačil naš kapetan Gašper Glavič, ki je z golom za 2:2 tudi izsilil podaljšek.

Ta se na žalost ni razpletel v našo korist, saj je gol za zmago v 64. minuti dosegel Parini, ki je ugnal Anttija Karjalainena. Železarji bodo spodrsljaj v Podmežakli poskušali pozabiti že v soboto, ko se bodo pred domačimi navijači pomerili še proti ekipi Unterland.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano