Author picture

Pustertal uspešnejši od Jeseničanov

HC Pustertal Wölfe – HDD SIJ Acroni Jesenice 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Pripravljalna tekma

Četrtek, 24. 9. 2020, ob 20:00

Po uspešnih nastopih na blejski poletni hokejski ligi in pokalu Slovenije, je na vrsti še dvojček pripravljalnih tekem proti ekipi Pustertala. Nocoj so se Železarji odpravili v Bruneck, že čez dva dni pa bodo južni Tirolci vrnili obisk in gostovali Podmežaklo. Tekma v Brunecku je bila za domače nekaj posebnega, saj so ravno proti Jeseničanom odigrali svojo zadnjo prijateljsko tekmo na dotrajanem Rienzstadionu, ki je njihov dom vse od leta 1958.

Prva tretjina brez izrazitejših priložnosti na obeh straneh

Tekmo je v vratih Jesenic tokrat začel Avsenik. Zaradi težav s prepono je današnjo tekmo izpustil Hebar, bolečine v hrbtu pa so preprečile nastop tudi kapetanu Tavžlju. Prvih deset minut je minilo brez večjih priložnosti na obeh straneh. Na delu smo spremljali dve zelo izenačeni ekipi. 7 minut pred koncem tretjine so imeli volkovi iz Brunecka prvič na tekmi igralca več na ledu, a premoči niso znali kronati z zadetkom. Pred koncem tretjine so imeli powerplay še Jeseničani, a tudi oni niso uspeli resneje ogroziti domačih vrat. Prva tretjina nekaj sto gledalcev ni ravno navdušila, ostalo je pri 0:0.

Pustertal zadel dvakrat v razmaku dveh minut

Prvi v drugi tretjini so zapretili domači. Ob kar 4-minutni prednosti igralca več jim ni uspelo premagati razpoloženega Avsenika. Za tem so Železarji prevzeli pobudo, igra se je preselila pred domača vrata, imeli smo tudi igralca več, a tistih res pravih priložnosti za zadetek ni bilo. V drugi polovici tretjine smo spremljali rahlo premoč Jeseničanov, na žalost pa so 2 minuti pred koncem tretjine povedli domači. Pred piskom sirene so ob številčni prednosti volkovi najprej stresli prečko, 24 sekund pred koncem pa so iz neposrednje bližine zadeli še drugič v razmaku dveh minut.

Poškodba Avsenika, debi najstnika Panjtarja

Jeseničani so dobro vstopili v zadnjo tretjino. S hitro igro so si ustvarjali lepe priložnosti, a se domači vratar ni pustil premagati. Za tem pa smola. V eni od akcij Pustertala se je poškodoval Avsenik, ki ni uspel preprečiti tretjega zadetka v naši mreži. Poškodba je bila prehuda in tekme ni mogel nadaljevati. V vrata je tako vstopil mladi, 18-letni Gašper Panjtar. 7 minut pred koncem so domači hitro izkoristili novo številčno premoč in ušli že na +4. 3 minute pred koncem tekme je Panjtar klonil še drugič na tekmi in Pustertal je povedel s 5:0. Železarji so na vse pretege poskušali doseči vsaj častni zadetek, a danes žal ni šlo. Nič ne de, priložnost za popravni izpit bo že v soboto!

Krajši komentar po tekmi je podal Blaž Tomaževič:

“Mislim, da po nekaj dneh odmora nismo šli v samo tekmo tako kot ponavadi, tako kot znamo. Sigurno pa to ni izgovor. S fanti se moramo zavedati, da moramo v vsako tekmo vstopiti 100 %, odigrati tako kot znamo, odigrati tako kot smo odigrali pokal Slovenije in prejšnje pripravljalne tekme. Sreča je, da se je to zgodilo zdaj v pripravljalnem obdobju. Od te tekme se moramo nekaj naučiti, določene stvari odnesti, pogledati naše napake, ki smo jih delali, potem pa gremo naprej. V soboto je nova tekma. Najprej se bomo spočili, za tem pa se bomo pripravili, da bomo pokazali precej boljši obraz kot danes.”

Delite s prijatelji

Povezano