Rdeča nit bo ustvariti bazo odličnih, mladih igralcev!

Z osvojitvijo lige AHL se je zaključilo obdobje, v katerem smo lovili zmago v tem tekmovanju, zato smo si v zadnjih dveh mesecih pri HDD SIJ Acroni Jesenice vzeli čas, da smo se poglobili v naše minulo delo. Razčlenili smo, kaj smo kot organizacija storili dobrega in kje so možnosti za izboljšanje.

Prišli smo do zaključka, da je bilo v vsej zgodovini jeseniškega hokeja ogromno vzponov, padcev, lepih trenutkov in sladkih zmag, kar smo občutili tudi ob zaključku zadnje sezone, ko smo osvojili ligi IHL ter AHL.

Verjamemo, da pozitivna iskrica za prihodnost še vedno tli, zato smo na podlagi analiz zastavili temelje za delo v prihodnosti.

Najprej želimo storiti korak naprej pri organizaciji kluba. Glede na vse, kar se je na hokejskih Jesenicah zgodilo v zadnjih desetih letih in glede na trenutno stanje, smo si zastavili nove cilje. Rdeča nit v naslednjih letih bo delo z mladimi igralci iz slovenskega in predvsem jeseniškega hokejskega prostora. Želimo si, da bi bilo hokejski javnosti poznano, da na Jesenicah obstaja članska ekipa z mladimi igralci, ki imajo dobre pogoje za delo in imajo pri nas vse možnosti, da se razvijejo v vrhunske hokejiste. Za njih mora biti na vseh področjih dobro poskrbljeno. Fantje, ki bodo nosili rdeči dres, morajo biti dobro vodeni s strani kvalitetnih trenerjev.  Želimo jim omogočiti, da bi rasli kot hokejisti, kot posamezniki, kot ljudje, ki bi se zavedali, kaj pomeni biti športnik. Želimo si, da bodo mladi igralci, stari od 14 do 17 let ostali doma, da se tako mladi ne bodo ozirali v tujino in da bodo zaigrali v članski ekipi Jesenic. Radi bi, da najprej prerasejo naše okolje in se šele nato podajo v tujino. S tem bo tudi slovenski hokej vedno imel dovolj močno in široko bazo za sestavo reprezentančnih selekcij.

S člansko ekipo bomo v vsaki sezoni igrali na najvišjem možnem nivoju, ki ga bomo finančno zmožni pokriti. V vsakem primeru pa bo to vedno raven, na kateri bodo fantje lahko napredovali. Zavedamo se, da se trend ne bo obrnil čez noč, a od zdaj naprej je to naš poglavitni cilj in vizija kluba. Nismo opustili namena, da se vrnemo v ligo ICEHL, zavedamo pa se, da bo za dosego cilja potrebno opraviti ogromno trdega in kvalitetnega dela, zato si tudi želimo okrepiti vodstvo kluba z novimi člani, ki imajo željo pomagati in biti del naše zgodbe.

Za dosego naših ciljev je najprej potrebno ustvariti močno in funkcionalno ekipo v pisarni. O tem smo se temeljito pogovorili in določili naslednje korake. Uvedli bomo določene spremembe, za katere verjamemo, da bodo pozitivne za klub.

Radi bi okrepili odnose z našimi sponzorji in poslovnimi partnerji, s katerimi si želimo odličnega sodelovanja, saj brez njih klub ne more preživeti. To bo ena izmed naših prednostnih nalog. Želimo si, da bi bili naši sponzorji ter vsi poslovni partnerji ponosni na nas in našo skupno zgodbo.

Več o trenerskem štabu in igralskem kadru naše ekipe za sezono 2023/2024 boste izvedeli v naslednjih dneh, ko vas bomo ažurno obveščali o vseh novostih in dogajanju v klubu.

Lep športni pozdrav.

Delite s prijatelji

Povezano