Rdeča nit v naslednjih letih bo delo z mladimi

V zadnjih treh do štirih tednih smo si pri HDD SIJ Acroni Jesenice vzeli čas, da smo se poglobili v naše minulo delo. Razčlenili smo, kaj smo kot organizacija storili dobrega in kje so možnosti za izboljšanje.

Na podlagi analiz smo zastavili temelje za delo v prihodnosti. Seveda je zaradi trenutne splošne situacije v svetu veliko nejasnosti. Nihče ne ve, kako bo v naslednjih tednih, mesecih, morda celo letih. Jasno je, da gospodarstvo trpi. Prišli smo do zaključka, da je na Jesenicah, tako v dobrem, kot v slabem, hokejska iskrica vedno tlela.

Seveda je bilo v vsej zgodovini jeseniškega hokeja ogromno lepih trenutkov. Lepe čase bi radi znova vrnili nazaj. Pri tem moramo biti realni in se zadeve lotiti postopoma.

temelji za prihodnost

Foto: Domen Jančič

Najprej želimo storiti korak naprej pri organizaciji kluba. Glede na vse, kar se je na hokejskih Jesenicah zgodilo v zadnjih desetih letih in glede na trenutno stanje, smo si zastavili določene cilje. Rdeča nit v naslednjih letih bo delo z mladimi igralci iz slovenskega in predvsem jeseniškega hokejskega prostora. Želimo si, da bi bilo prepoznavno, da na Jesenicah obstaja članska ekipa z mladimi igralci, ki imajo dobre pogoje za delo in imajo pri nas vse možnosti, da se razvijejo v vrhunske hokejiste. Za njih je na vseh področjih dobro poskrbljeno. Fantje, ki nosijo rdeči dres, so dobro vodeni s strani vrhunskih trenerjev. Na organizacijskem nivoju jim želimo omogočiti, da bi rasli kot hokejisti, kot posamezniki, kot ljudje, ki bi se zavedali, kaj pomeni biti športnik. Želimo si, da bi mladi igralci, stari od 14 do 16 let ostali doma, da se tako mladi ne bi ozirali v tujino in da bi zaigrali v članski ekipi Jesenic. Radi bi, da najprej prerasejo naše okolje in se šele nato podajo v tujino. S tem bo tudi slovenski hokej vedno imel dovolj močno in široko bazo za sestavo članske reprezentance.

S člansko ekipo bomo v vsaki sezoni igrali na najvišjem možnem nivoju, ki ga bomo finančno zmožni pokriti. V vsakem primeru pa bo to vedno raven, na kateri bodo fantje lahko napredovali. K sodelovanju bomo skušali privabiti tudi mlade igralce iz ostalih slovenskih krajev. Želimo si, da bi bilo prepoznavno, da se na Jesenicah dobro dela in ne bi bežali v tujino. Zavedamo se, da se trend ne bo obrnil čez noč, a od zdaj naprej je to naš poglavitni cilj in vizija kluba. Zavedamo se, da bo za dosego cilja potrebnih nekaj let trdega in dobrega dela.

DJF 6511

Foto: Domen Jančič

Za dosego naših ciljev je najprej potrebno ustvariti močno in funkcionalno ekipo v pisarni. O tem smo se temeljito pogovorili in nato omenjeno strukturo postavili. Uvedli smo določene spremembe. Predstavljamo novo tiskovno predstavnico. Odločili smo se, da bo Tjaša Tržan Betz, ki je bila del ekipe že v lanski sezoni, vodilna v naši službi za odnose z javnostjo.

Radi bi, da se predstavniki vseh medijev, ki bi želeli informacije znotraj kluba, ki bi želeli priti v stik z igralci in ostalimi predstavniki kluba, najprej obrnili na našo tiskovno predstavnico. S tem, ko smo jo postavili na ta položaj, želimo doseči višji nivo na tem področju.

Postavili smo ekipo, ki bo vodila naša družbena omrežja. V primerjavi z zadnjo sezono ostaja nespremenjena.

Radi bi okrepili odnose z našimi sponzorji in poslovnimi partnerji, za katere bomo čim bolje poskrbeli, saj brez njih klub ne more preživeti. To bo ena izmed naših prednostnih nalog. Želimo si, da bi bili naši sponzorji ter vsi poslovni partnerji ponosni na nas in našo skupno zgodbo.

Na tem mestu bi se radi zahvalili Juretu Kolšku, ki je v zadnjih letih naredil ogromno za naš klub, predvsem na področju marketinga in odnosov z javnostjo. Dobil je priložnost za nove izzive in z nami ne bo več sodeloval. Želimo mu vso srečo na nadaljnji poti. Verjamemo, da bomo z njim ostali v dobrih odnosih, saj smo mu za vse, kar je storil za nas izjemno hvaležni.

Več o trenerskem štabu in igralskem kadru naše ekipe, za sezono 2020/2021, boste izvedeli v naslednjih dneh, ko vas bomo sproti obveščali o vseh novostih v klubu.

 

ENA EKIPA, ENO SRCE!

Vodstvo HDD Sij Acroni Jesenice

Delite s prijatelji

Povezano