Author picture

Rdeči zanesljivo preko Vipitena

HDD SIJ Acroni Jesenice – Wipptal Broncos Weihenstephan 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Alpska hokejska liga

Sobota, 9. 1. 2021, ob 18.00

Po dolgem času so Jeseničani odigrali tudi domačo tekmo v Alpski hokejski ligi. Železarji so bili nocoj v vlogi favoritov, saj so gostje iz Vipitena pred dvobojem na 16 tekmah zbrali zgolj 18 točk in bili s tem krepko v spodnjem domu prvenstvene razpredelnice.

Zadetka Sodje in Hebarja ločilo le 21 sekund

Jeseničani so v prvih minutah z nekaj dobrimi streli ogreli 20-letnega italijanskega vratarja Jakoba Rabanserja. Napadi Železarjev so se stopnjevali, v 6. minuti je bil na vrsti prvi powerplay, ki pa ga rdečim ni uspelo izkoristiti. Po še nekaj zapravljenih priložnostih se je igra malce umirila. Vseeno so slabih 6 minut pred koncem tretjine naši fantje več kot zasluženo povedli. Krasno podajo Tomaževiča je izkoristil Jaka Sodja. Samo 21 sekund je minilo in v Podmežakli je znova donela Golica. Pred vrati Rabanserja se je odlično znašel Andrej Hebar. Gostje so odreagirali s timeoutom, a bistvenega napredka v njihovi igri do konca tretjine nismo zasledili. Domači so tako zasluženo ohranili vodstvo z dvema zadetkoma prednosti.

Jeseničani tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik

Prve minute 2. tretjine so postregle z izenačeno igro, nekaj poskusov je bilo tudi s strani gostov, a so bili vsi streli premalo kakovostni, da bi ogrozili Žana Usa, ki v 1. tretjini ni imel veliko dela. V 28. minuti je sledila druga izključitev gostov na tekmi, a tudi tokrat powerplay našim ni stekel. Takoj po izteku kazni je Eriku Svetini uspelo izpeljati krasno akcijo in Železarji so si priigrali prednost treh zadetkov. Gostje so bili v 31. minuti znova nedisciplinirani. Na klop za kaznovanje se je usedel Oberdorfer. Rdeči so tokrat dobro postavili svojo formacijo okrog gostujočih vrat, a je 4. zadetek v mreži Italijanov preprečil okvir vrat. Po izključitvi Urukala so se dobre 3 minute pred iztekom tretjine gostje vrnili v igro. S strelom pod prečko je Usa premagal Trevor Gooch in postavil izid 3:1 po 40. minutah.

Na koncu zanesljiva in zaslužena zmaga

Naši fantje so prvih 5 minut vrhunsko nadzorovali potek srečanja. Bili so boljši, za nameček pa so si priigrali še 4. powerplay na tekmi. Ta bi nas sprva skoraj stal zadetka, saj so gostje sami zadrsali pred vrata Usa, a se naš čuvaj mreže znova ni pustil premagati. Zato pa je le nekaj trenutkov kasneje Sašo Rajsar kronal čudovito akcijo Železarjev in svojo ekipo znova vrnil na varno prednost 3 zadetkov. Po zadetku smo spremljali kar precej odprto igro na obeh straneh. Z lepimi obrambami sta se nekajkrat izkazala Us in Rabanser. Igra se je hitro prelevila v zanje minute sečanja, dvomov o končnem zmagovalcu pa glede na razmerje moči ni bilo več. Rezultat se do konca ni spremenil. Naši fantje imajo po končani tekmi tako na svojem kontu zdaj že 26 točk.

Komentar po tekmi je podal eden od današnjih strelcev, Erik Svetina:

“Mislim, da je bila dobra tekma. Predvsem prvo tretjino smo odigrali tako kot je treba. Druga tretjina je bila malo slabša, ampak smo se v tretji tretjini dobro držali navodil trenerja in pripeljali tekmo do konca. Za nami je super tekma!”

Delite s prijatelji

Povezano