Author picture

Rittner z umazano igro izenačil polfinalno serijo

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na drugi polfinalni tekmi alpske lige doživeli poraz. V torek zvečer je bil v Italiji s 3-2 boljši Rittner.

S tem je tretja ekipa rednega dela izid v zmagah v polfinalni seriji izenačila na ena proti ena. Potem ko so bili Železarji na prvi tekmi v Podmežakli boljši z 2-1, so tokrat morali priznati premoč nasprotnikom. Ti zdaj prav tako za uvrstitev v veliki finale potrebujejo še dve zmagi.

Že od začetka obračuna so se tudi v torek hokejisti Rittnerja posluževali izjemno agresivne in na trenutke celo nevarne igre. Že dobro minuto po začetku obračuna so se zato na ledu znašli z igralcem manj. Kljub temu pa jim je tudi ob powerplayju Jesenic uspelo prek Sharpa celo povesti.

To varovance Nika Zupančiča ni vrglo iz tira. V 17. minuti je po strelu Brusa plošček v mrežo preusmeril Erik Svetina, ki je izenačil rezultat. Italijani so nadaljevali z umazano igro in Jeseničanom podarili novo priložnost za igro z igralcem več. Tokrat so bili Gorenjci bolj učinkoviti. Že v 18. minuti je goste v vodstvo popeljal Eric Pance.

Kljub temu je tudi v drugi tretjini Rittner hitro prišel do zadetka. Oscarja Fröberga je po dobri minuti drugega dela igre presenetil Prast. Železarji so imeli v drugi tretjini nekaj lepih priložnosti in proti vratom Smitha sprožili deset strelov. Vseeno so ostali brez zadetka. So pa le dobro sekundo pred koncem zadnje tretjine znova povedli z golom Uusivirte, ki je presenetil Fröberga.

Kljub veliki želji jeseniški hokejisti rezultata do konca izteka igralnega časa niso uspeli ponovno izenačiti. Odgovora za grobo igro Italijanov niso našli. Rittner pa se je branil dovolj organizirano, da si je z minimalnim vodstvom zagotovil prvo polfinalno zmago.

Jeseničani bodo drugo zmago proti Italijanom lovili že v četrtek, ko se bodo z Rittnerjem pomerili v domači Podmežakli.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano