Author picture

Rutinirana predstava proti Slaviji

HK Slavija Junior – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:8 (1:1, 0:3, 0:4)

Državno prvenstvo

Petek, 18. 12. 2020, ob 19.00

Jeseničani so nocoj znova gostovali v Tivoliju, a tokrat so se pomerili proti ekipi Slavije. Državno prvenstvo je v polnem pogonu, tekme si sledijo ena za drugo. Zaenkrat kaže, da bodo naši fantje redni del tekmovanja končali na drugem mestu. Kako se je razpletla nocojšnja tekma, si lahko preberete v spodnjem povzetku.

Hiter gol Hebarja obetal veliko, a je Slaviji uspelo izenačiti

V vratih Železarjev je tokrat stal naš prvi vratar, Žan Us. Na drugi strani je pričakovano začel Jure Pavlič. Že po slabi minuti se je moral Lapornik vsesti na klop za kaznovane, kar so naši fantje s pridom izkoristili. Po krasni powerplay kombinaciji je zadel Andrej Hebar. Po hitrem zadetku naših, je sledilo nekaj minut brez izrazitejših priložnosti na obeh straneh. V 11. minuti je Slavija izpeljala dobro akcijo, ki jo je uspešno zaključil Miha Berčič. Tekma je bila tako znova povsem odprta. Po doseženem zadetku Slavije, smo spremljali precej izenačeno igro, ki ni postregla s prav veliko atraktivnostmi. Ekipi sta tako odšli na odmor ob neodločenem rezultatu.

Zasluženo vodstvo naših fantov

Naši fantje so v 2. tretjino krenili odločno. Večino prometa se je odvijalo pred vrati Pavliča, kar je botrovalo k izključitvi Vidica v 25. minuti. Železarji so bili znova uspešni na powerplayu, tokrat se je z zadetkom izkazal Jezovšek. Po izključitvi Chvatala, so imeli gostje novo priložnost za zadetek, a tokrat je obramba Založanov vendarle zdržala. V 31. minuti so se v številčni prednosti znašli tudi Ljubljančani, ki pa zadetku niso bili niti blizu. Do konca tretjine so naši fantje dokončno postavili stvari na svoje mesto. Z zadetkoma sta se izkazala Jezovšek in Urukalo. Tik pred piskom sirene sta Jezovšek in Batič poskrbela za nekaj sekund “boksarskega spektakla”. Zaradi tega sta si prislužila dvominutni kazni.

Železarji na koncu do zanesljive zmage

V zadnji tretjini je prišlo do spremembe v vratih Založanov. Priložnost je dobil mladi, 17-letni Luka Kolin. Sicer pa so v prvih nekaj minutah zadnje tretjine Jeseničani lepo nadzorovali potek srečanja. Založani so bili daleč od naših vrat, za piko na i, pa je v 47. minuti poskrbel Blaž Tomaževič, ki je povišal vodstvo na 5:1. Blaž se ni ustavil pri zgolj enem zadetku, saj je le dve minuti kasneje poskrbel za vnovično povišanje vodstva. Do konca tekme smo videli še dva zadetka Jezovška, ki mu je kar štirikrat uspelo stresti mrežo Založanov. Železarji so z zanesljivo zmago osvojili nove tri točke v državnem prvenstvu.

Komentar po zmagi je podal Žiga Urukalo:

“Danes proti Slaviji smo v 1. tretjini malce slabše začeli, a smo se za tem zbrali in drugo tretjino odigrali tako kot se spodobi. Tudi v tretji tretjini smo tako nadaljevali in mislim, da smo na koncu upravičeno visoko zmagali.”

Delite s prijatelji

Povezano