Author picture

S celinskega pokala z dobrim vtisom, a brez finala

Hokejistom Sij Acroni Jesenic se na polfinalnem turnirju celinskega pokala ni uspelo uvrstiti v zgodovinski prvi finale za slovenski hokej. Na odločilni tekmi za preboj med najboljše štiri je bil v Cardiffu s 4:1 boljši francoski Angers.

Stari znanec Jesenic je bil v prestižnem tekmovanju z bogato tradicijo od naše ekipe boljši še drugo leto zapored. Kljub temu, da so se naši fantje francoskim podprvakom letos zoperstavili precej bolje kot lani, se preboja v veliki finale veselijo tekmeci, ki so Železarjem preprečili zgodovinski uspeh.

Pred turnirjem v Walesu so nam stavnice napovedovale zadnje mesto. Vseeno pa so varovanci Gabra Glaviča uspeli zabeležiti zmago proti latvijskim prvakom. Žal pa sta se kot prevelik zalogaj izkazali moštvi Cardiffa in Angersa.

Slednji nas je presenetil z izjemno igro v začetku obračuna. V prvi tretjini je moral kar dvaindvajsetkrat posredovati Antti Karjalainen. Ta je pod pritiskom v uvodnih dvajsetih minutah vseeno popustil dvakrat. V peti minuti ga je premagal Harms, v deseti pa za 2:0 Giroux.

V drugem delu tekme so Železarji bolj strnili svoje vrste in tudi sami postali nevarnejši. Čeprav je Angers v že po manj kot treh minutah nadaljevanja prek Halleyja dosegel nov zadetek, je hitro sledil tudi odgovor Gorenjcev. Štiri minute pozneje je naš zaostanek po podaji Jenka in Repa zmanjšal Patrik Rajsar.

Po zadetku, ki je Železarjem vliv dodatno upanje, so se počasi manj pogosto začeli vrstiti tudi poskusi Francozov. Sploh v zadnji tretjini so kar nekajkrat nevarno zapretili tudi naši fantje, a je bil vratar Cowley na žalost do konca obračuna vselej na pravem mestu. Še več nevarnih napadov so jeseniškim hokejistom onemogočile številne izkjučitve. Ob poskusu na vse ali nič pa je ob igri brez vratarja v zadnji minuti končni izid postavil Dio Balsamo.

Kljub porazu je naša ekipa na svoje predstave v Cardiffu več kot ponosna. Že uvrstitev med najboljših osem ekip celinskega pokala, je izvrstna uvrstitev. Zmaga na tako visokem nivoju ob izjemno kakovostnih tekmecih pa nagrada za trud naših fantov v Walesu, kjer je izjemno mlada ekipa nabrala veliko zelo pomembnih izkušenj za nadaljevanje sezone. To bo sledilo že v četrtek, ko v alpski ligi v Podmežaklo prihaja Unterland, ki je v tem tekmovanju sploh edini Železarjem odščipnil točke.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano