S sanjsko zadnjo tretjino do zagotovitve napredovanja

Hokejisti Sij Acroni Jesenic nadaljujejo z brezhibnimi predstavami v Podmežakli. V alpski ligi na domačem ledu ostajajo nepramagani, potem ko so v soboto zvečer s 5:0 premagali ekipo Merana.

Naša ekipa v letošnji sezoni alpske lige na 12 domačih tekmah še naprej ni oddala niti ene točke. Železarji so prav tako še enkrat več ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, saj je Antti Karjalainen ubranil vseh 23 strelov proti njegovim vratom. Še najpomembnejše pa je dejstvo, da so si naši borci z novo zmago že zdaj zagotovili napredovanje v tako imenovani Master Round.

Med najboljših pet ekip lige si je zanesljivo prva zasedba lestvice priigrala predvsem po zaslugi izjemne zadnje tretjine. V prvih 40 minutah je bila tekma precej izenačena. Napetost med moštvi se je le stopnjevala, zato smo bili priče velikemu številu izključitev. V izjemnih formah pa sta bila oba vratarja, ki sta odbijala poskuse tekmecev.

Vseeno je Cloutier po 42 minutah pritiska popustil po poskusu Martina Bohinca. Napadalec, ki je imel letos veliko težav s poškodbami, je dosegel svoj prvi zadetek v rdečem dresu v alpski ligi, z njim pa začel pravi festival zadetkov Žana Jezovška.

Kako neverjetno nevaren je lahko za tekmečeva vrata, je junak tekme dokazal v zadnjih 15 minutah obračuna, v katerih je dosegel kar štiri zaporedne zadetke. Prvega v 46. minuti ob igralcu več, drugega tri minute pozneje, tretjega v 55. minuti, za izjemen strelski večer pa je piko na i dodal še v zadnji minuti.

Na krilih Jezovška so tako Železarji po porazu v Celovcu zmagali drugič zapored in začeli nov zmagoviti niz. Nadaljevati ga bodo poskušali čez teden dni na gostovanju pri Bregenzerwaldu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano