Ščap okrepitev na branilskem položaju

Z veseljem sporočamo, da je naša hokejska družina pridobila novega člana. Ekipi se pridružuje 28-letni Luka Ščap, 188 cm visoki in 80 kg težki branilec, ki je zadnja leta uspešno zastopal barve zaloške Slavije. V zadnji sezoni je na 22. tekmah dosegel 18 točk (4 gole in 18 asistenc). Ščap bo Železarje okrepil na tekmah Alpske hokejske lige, v državnem prvenstvu pa bo do nadaljnjega še naprej zastopal ekipo Slavija Junior. Luka se veseli igranja v rdečem dresu, za našo spletno stran je opravil tudi krajši intervju.

Luka, dobrodošel med Železarji! Kako se počutiš ob dejstvu, da boš prvič oblekel rdeči dres?

“Hvala za dobrodošlico. Občitki so fenomenalni, saj se mi je izpolnila dolgoletna želja po igranju na Jesenicah. Že od nekdaj cenim jeseniški hokej zaradi načina igre in dela z igralci. Zato sem vesel, da bom oblekel rdeči dres!”

Kako bi se na kratko predstavil navijačem?

“Sem 28-letni branilec, prihajam iz zaloške Slavije. Komaj čakam prve tekme, na katerih bom začutil bučno podporo iz tribun Podmežakle!”

Kakšni so tvoji osebni cilji v rdečem dresu, kaj pričakuješ od letošnje sezone v ligi AHL?

“Moji osebni cilji so vsekakor, da bi osvojili vse lovorike v sezoni 2020/21. Zame bo to prva sezona v ligi AHL in sigurno bom s tem dobil ogromno izkušenj. Maksimalno se bom potrudil, da z ekipo dosežemo zastavljene cilje!”

Krajši komentar ob podpisu Luke Ščapa je podal tudi športni direktor HDD Jesenic, Marcel Rodman:

“Na branilskih mestih smo že kar nekaj časa iskali rešitev oz. dodatno moč, predvsem zaradi dejstva, da nas je zapustil Žan Poklukar, poškodovan je tudi Bine Mašič. Glede na veliko število tekem, ki nas čakajo skozi celotno sezono, pa je bilo število branilcev definitivno prenizko. Tako smo v sklopu naših zmožnosti kar nekaj časa iskali branilca, ki bi nam lahko pomagal. Našli smo ga v Luki. Luka je že vrsto let nosilec v branilskih vrstah Slavije. Ima odličen karakter in glede na to, da tudi našo ekipo krasi odličen karakter, verjamem, da se bo s preostankom ekipe odlično ujel. Vesel sem, da se nam je pridružil in verjamem, da bo prispeval pomemben kamenček v naš mozaik.”

Delite s prijatelji

Povezano