Author picture

Še drugič zapored v velikem finalu!

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so se uvrstili v veliki finale alpske lige! V četrtek zvečer so zmagali še na četrti polfinalni tekmi in pometli z ekipo Rittner Baum.

Tokrat je bila naša ekipa boljša s kar 6:1 in tako po Vipitenu brez enega samega poraza izločila še drugega tekmeca v končnici alpske lige. Železarji so v fantastični formi, kar dokazuje tudi dejstvo, da se v finale alpske lige še nobena ekipa ni uvrstila brez poraza v izločilnih bojih.

Do zgodovinskega uspeha so varovanci Gabra Glaviča v veliki meri prišli s pomočjo izjemno razpoloženega Jaše Jenka, ki je zabeležil celo hattrick. Jesenice je v vodstvo popeljal v zadnjih sekundah prve tretjine. Hawkeja še enkrat premagal v 25. minuti, svoj prvi hattrick v letošnji sezoni pa dopolnil v 46. minuti, ko so naši fantje vodili že s kar 5:0.

Med strelce sta se po izjemno lepo izvedenih akcijah naše ekipe vpisala tudi Erik Svetina v 26. minuti in Eric Pance v zadnji minuti druge tretjine. Končni izid je z zadetkom v prazna vrata v 58. minuti postavil Žan Jezovšek.

Častni gol za domače je sicer v 49. minuti dosegel Tavi, ki je tako na štirih tekmah polfinala poslal šele drugi plošček v vrata fantastičnega Anttija Karjalainena, ki v zadnjih tednih lahko računa tudi na zanesljivo pomoč svojih branilcev.

Železarji bodo svojega tekmeca v velikem finalu dobili v naslednjih dneh. Pred ponovnim lovom na krstni naslov prvakov alpske lige pa bodo imeli dovolj časa za regeneracijo in pripravo na najpomembnejše tekme sezone.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano