Author picture

Šivic: “Finale igramo zato, da ga zmagamo!”

Žal je Železarjem tudi v letošnji sezoni zmanjkala pičla zmaga, ki bi jim prinesla tako zelo želeno finale AHL. A polfinalni boj z ekipo Asiaga je zdaj že zgodovina. Železarji so skozi celotno sezono dokazovali, da so izredno srčna in borbena ekipa, ki je sposobna premagati čisto vsakega nasprotnika, tudi ljubljansko Olimpijo, s katero se bodo naši ljubljenci pričakovano srečali v letošnjem finalu državnega prvenstva.

Čeprav je od lanskega septembra minilo že kar nekaj časa, je spomin na poletno ligo in pokal Slovenije še vedno svež. Železarji so se v obeh tekmovanjih srečali z večnimi tekmeci in si obakrat priigrali minimalno zmago. Prva jim je zagotovila 1. mesto na pripravljalnem turnirju na Bledu, druga, precej bolj pomembna, pa jim je odprla pot do finala pokala Slovenije, v katerem so Železarji brez težav ugnali prvo presenečenje turnirja, ekipo HKMK Bled. Jeseničani so se v letošnji sezoni, z Ljubljančani v vseh tekmovanjih srečali kar 8-krat. Poleg omenjenih zmag so slavili še dvakrat, enkrat v rednem delu AHL in enkrat v rednem delu državnega prvenstva, obakrat po kazenskih strelih. Ob enem neodločenem rezultatu in treh zmagah Olimpije so naši fantje zaenkrat v medsebojnih dvobojih uspešnejši.

DJF 0792 scaled 1

Spomin na rajanje sredi septembra je še vedno živ. Foto: Domen Jančič

Dosedanji rezultati derbijev v letošnji sezoni:

12. 9. 2020 (Poletna liga Bled): HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 2:1

18. 9. 2020 (Pokal Slovenije) HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 0:1

3. 10. 2020 (AHL – R2P) HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 6:1

8. 10. 2020 (AHL – R2P) HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 2:2

12. 12. 2020 (DP) HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:0

2. 1. 2021 (DP) HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 2:1

3. 3. 2021 (AHL) HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:2

9. 3. 2021 (AHL) HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 3:2

Železarje v finalu državnega prvenstva čaka izjemno zahtevna naloga. V dvoboju na 3 zmage (best of 5) se bodo spopadli z najučinkovitejšo ekipo AHL, ki je na koncu suvereno prišla do 2. zaporednega naslova prvaka. A dodatnih besed pred finalom ni potrebno izgubljati, saj so derbiji vedno zgodba zase. Na tekmah bo odločala dnevna forma, želja in srce, ogromno pa bo odvisno tudi od obeh sijajnih vratarjev, Žana Usa in Pavva Hölsäja.

Pred začetkom težko pričakovanega finala je za nas spregovoril naš glavni trener, Mitja Šivic. Najprej nam je zaupal, kaj se je z ekipo dogajalo po nesrečnem porazu v polfinalu AHL:

“Po izpadu na peti tekmi polfinala končnice AHL smo bili vsi resnično zelo potrti. Potrebovali smo kar nekaj dni, da smo prišli k sebi, predvsem psihološko, pa tudi fizično, saj so fantje dobili kar nekaj prostih dni. Potem smo v prejšnem tednu v četrtek, petek in soboto opravili tri treninge. Eden od teh je bil res zahteven, na preostalih pa smo zgolj obnavljali stvari. Potem smo v naslednjem tednu v ponedeljek znova najprej obnavljali stvari, v torek pa smo na treningu izgledali zares zelo dobro, bili smo “ta pravi”.

IMG 2031

Šivic: “Finale igramo za to, da ga zmagamo!” Foto: Domen Jančič

Glavni strateg Železarjev takole razmišlja pred finalom:

“Pred finalom se vsi zavedamo, kaj naslov državnega prvaka pomeni. Veliko smo se pogovarjali o tem, kako moramo pristopiti k prvi tekmi, potem pa moramo nadaljevati tekmo po tekmo. Prepričan sem, da bodo fantje odigrali tako kot morajo. Pravo miselnost imajo tudi v svojih glavah. Motivacijo se da čutiti na vsakem koraku, je na velikem nivoju in absolutno gremo v finale za to, da ga na koncu zmagamo!”

Razpored tekem v finalu državnega prvenstva:

F1, 30. 4. 2021: HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice

F2, 3. 5. 2021: HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija

F3, 5. 5. 2021: HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice

*F4, 7. 5. 2021: HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija

*F5, 10. 5. 2021: HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice

Fantje, držimo pesti in srečno!

Delite s prijatelji

Povezano