Šivic: Gašper zna potegniti voz za sabo

Vlada Republike Slovenije je prejšnji teden sprostila ukrepe glede športa. Na ta način se vrhunski športniki lahko normalno pripravljajo na svoja tekmovanja. Prihodnji teden naj bi s skupnimi pripravami začeli igralci, HDD SIJ Acroni Jesenice. Obdobje suhih treningov je za hokejiste najbolj peklenski čas v letu. Na njih se bo soigralcem pridružil tudi Gašper Glavič, ki v novi sezoni ostaja med železarji.

Gašper je otrok jeseniške hokejske šole. V članskem moštvu je prvič zaigral v sezoni, 2015/2016, takrat še v mednarodni ligi INL. Z Jeseničani je dvakrat osvojil naslov državnega prvaka in eno pokalno lovoriko. Občasno dobiva priložnost tudi v slovenski reprezentnci. V minuli sezoni je, z risom na prsih, odigral dve tekmi na turnirju Evropskega izziva v Latviji.

IMG 2528

Foto: Domen Jančič

”Nikoli ne bomo vedeli kaj bi se zgodilo, če bi se lanska sezona odigrala do konca. Na zadnjih tekmah smo igrali v velikem slogu. Dobili smo zadnji dvoboj, kar ponavadi pomeni naslov prvaka, vendar temu, zaradi spleta okoliščin, žal ni bilo tako,’‘ se je 23-letni napadalec bridko spomnil zaključka minule sezone.

”Kljub svoji mladosti, bom v sezoni, ki prihaja, med starejšimi in izkušenejšimi igralci v ekipi. Lahko rečem, da sem se, v dobrih petih sezonah v članskemu hokeju, že marsikaj naučil od starejših igralcev, še posebej v prvih sezonah, ko sem bil z naskokom najmlajši v ekipi. Mislim, da ne bi smelo biti težav pri tem, kako sedaj svoje izkušnje deliti z mlajšimi soigralci. Pripravljen sem pomagati vsem, zavedam pa se, da tudi sam še nimam takšnih izkušenj, kot naprimer naš kapetan, Andrej Tavželj,” je Gašper razložil, da se zaveda tega, kakšna bo njegova vloga v ekipi. Nazadnje je povedal še nekaj o ciljih: ”V novi sezoni se nagibam k temu, da bi že od začetka ujeli zmagovalni voz in ga vlekli skozi celotno sezono, da ne bi ponovno tekla voda v grlo, kot lansko leto. Pomembno bo predvsem, da bomo dosegli konstantnost, da v igri ne bo nihanj. Sigurno je želja, da na Jesenice po dveh sezonah znova pripeljemo zvezdico in pokalni naslov. V AHL je prvi cilj uvrstitev v končnico, nato pa bomo igrali serijo po serijo in videli kje, če sploh kje, se lahko ustavimo.

V imenu strokovnega vodstva, je svojo obrazložitev za podaljšanje pogodbe z Glavičem podal, glavni trener, Mitja Šivic: ”Gašper je igralec, ki sem si ga želel zadržati v ekipi predvsem zato, ker je karakterno zelo močan. Je eden vodilnih v moštvu, zna potegniti voz za sabo in se postaviti za soigralce. Jeseniško ekipo nosi v srcu, z njim lahko vedno računaš, še posebej, kadar se stvari zapletejo. Vesel sem, da ostaja, saj bo z njim in s še nekaterimi igralci, ekipa karakterno močnejša. Morda nam je lani tega malo primanjkovalo. Želim si, da se bo izboljšal v določenih stvareh, o katerih sva se že pogovorila, da bo bolj konstanten in bo zadržal profesionalnost skozi celotno sezono. Vse to mu bo pomagalo pri tem, da bi imel boljšo sezono, kot je bila lanska. Trdno sem prepričan, da je tega sposoben.’

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano