Sodja z dvema zadetkoma poskrbel za 12. zaporedno zmago

SHC Fassa Falcons – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 18. 2. 2021, ob 19.30

Železarji so se nocoj odpravili na drugo gostovanje v tem tednu. Svojo 12. zaporedno zmago so lovili proti ekipi Fasse. Pred dvobojem z Italijani so bili veliki favoriti, saj so imeli pred njimi kar 28 točk naskoka na lestvici.

Gol v 37. sekundi za vodstvo po 1. tretjini

Prvi napad, prvi zadetek. Tako udarno so Želearji vstopili v nocojšnje srečanje. Že po 37. sekundah je podajo Jezovška izkoristil Sodja. Po zadetku smo spremljali živahno srečanje, v katerem so imeli pobudo gostje z Gorenjske. Z dobrimi posredovanji se je nekajkrat izkazal domači čuvaj mreže, 28-letni Šved Arvid Ljung. Na drugi strani so se počasi začeli prebujati tudi hokejisti Fasse, ki so se jim ponujale priložnosti predvsem ob napakah naših fantov v obrambi, a je bil Žan Us vselej zanesljiv. V 15. minuti se je na klop za kaznovane usedel Pinelli. Domači so bili brez pravih idej v napadu in tretjina se je končala z minimalnim vodstvom Jeseničanov.

Fassi ob koncu 2. tretjine uspelo izenačiti

Na začetku druge tretjine so domači kar nekajkrat zapretili, a je po zaslugi dobrih reakcij Žana Usa ostalo pri 0:1. Za tem se je srečanje znova umirilo. Obe ekipi sta si nekajkrat s hitrimi tranzicijami iz obrambe v napad priigrali priložnosti, a sta bila oba čuvaja mreže vselej na mestu. Ob koncu 30. minute se je na klop za kaznovane usedel Biondi. Tudi Železarjem ni uspelo izkoristiti svojega prvega power playa na tekmi. Pred zaključkom tretjine smo videli nekaj zmede v vrstah gostov. Fassa je bila vse nevarnejša in izenačujoči gol je visel v zraku. Do njega je prišlo v 38. minuti, ko je Eastman ob številčni premoči s projektilom iz branilskega položaja ukanil Usa. Tako se nam je obetalo še zelo zanimivih zadnjih 20 minut.

Zadetek Sodje in razpoloženi Us za 12. zaporedno zmago

Zadnja tretjina se je začela obetavno, saj so Železarji v 43. minuti dočakali svoj 2. power play na tekmi. Priigrali so si nekaj zrelih priložnosti, a je za vodstvo zmanjkalo tudi malce sreče. V nadaljevanju smo spremljali odprto tekmo, v kateri se je zvrstilo kar nekaj priložnosti na obeh straneh. A prvi zvezdi tekme sta bila zagotovo oba vratarja Us in Ljung, ki sta pridno nabirala obrambe. Od 50. minute naprej smo 2 minuti trepetali, saj je Fassa znova igrala z igralcem več. Spet so dobro oblegali Usova vrata, a ostalo je pri 1:1. Kmalu po koncu izključitve, se je prvi Jeseniški napad znašel v napadu. Izjemna trojica TSJ je znova poskrbela za veselje med privrženci Železarjev. Podajo Tomaževiča je izkoristil Sodja, ki je s svojim 2. zadetkom na tekmi svoje moštvo 7 minut pred koncem popeljal v vodstvo. Kot že ničkolikokrat v letošnji sezoni so bile na sporedu razburljive zadnje minute tekme. Domači so v zadnji minuti pričakovano potegnili Ljunga iz vrat, vzeli so time-out, napadli vrata Usa, a vse to je bilo zaman. Hokejisti Jesenic so še enkrat več zdržali do konca in se veselili že 12. zaporedne zmage!

Zmago je takole pokomentiral danes odlični Žan Us:

“Za nami je težko gostovanje v Fassi, kar kaže tudi rezultat. Tekma je bila izenačena skozi celotno srečanje. Na koncu tretje tretjine smo tako kot vsako tekmo pokazali borbo. Super je, da so naši takoimenovani TSJ fantje vroči in veselimo se novih treh točk.”

Delite s prijatelji

Povezano