Strelske vaje Železarjev proti Celju

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Celje 14:0 (4:0, 7:0, 3:0)

Državno prvenstvo, četrtfinale (1. tekma)

Ponedeljek, 4. 1. 2021, ob 19.00

Začenja se končnica državnega prvenstva. V četrtfinalu se naši fantje merijo z ekipo Celja, ki je redni del tekmovanja končala na 7. mestu, s končno razliko v zadetkih – 33. Četrtfinale se igra na 2 dobljeni tekmi. Druga tekma bo naslednji ponedeljek v Celju. Četa Davida Rodmana je na Gorenjsko znova pripotovala v okrnjeni zasedbi. Poleg 2 vratarjev je bilo v kadru še 5 branilcev in 7 napadalcev.

Železarji postavili stvari na svoje mesto že v 1. tretjini

Nekateri nosilci igre v našem moštvu so nocoj dobili priložnost za počitek. V vratih je začel Avsenik. Železarji so pričakovano prevzeli pobudo že od samega začetka. Na prvi zadetek v mreži Trelca smo morali čakati 4 minute in 12 sekund, med strelce se je vpisal Crnovič. Patrik Rajsar je manj kot pol minute kasneje povišal vodstvo na 2:0. V naslednjih minutah smo videli 2 izključitvi na naši strani, a Celjanom ni uspelo ogroziti Avsenikovih vrat. Na naslednji zadetek smo čakali do 12. minute, ko je lepo podajo Kočarja izkoristil Svetina. V 16. minuti smo znova krasno izigrali obrambo Celja, piko na i je z zadetkom prispeval Gašper Seršen. Tudi do konca tretjine smo spremljali enosmerni promet, rezultat na semaforju pa se ni več spremenil.

Izjemna prevlada rdečih v 2. tretjini

Jeseničani so imeli takoj po začetku 2. tretjine prvič na tekmi številčno premoč. Izkoristili so jo po 7 sekundah, ko je zadel Bine Mašič. Manj kot minuto kasneje se je med strelce vpisal še Djumič in na semaforju je kazalo že 6:0. Napadi naših niso pojenjali niti do 30. minute, ko je Djumič z 2. zadetkom poskrbel za sedmico v celjskih vratih. Rezultat bi bil lahko do polovice srečanja še precej višji, a se je z nekaj dobrimi posredovanji izkazal Trelc. V 32. minuti se je z zadetkom izkazal še Timotej Kočar. 5 minut pred koncem tretjine je utrujenega Trelca v vratih Celja zamenjal zgolj 16-letni Nejc Skale. Najstnika so do konca tretjine premagali še Sašo Rajsar, Erik Svetina in Gašper Glavič. Rezultat je bil astronomskih 11:0.

Rdeči rutinirano pripeljali tekmo do konca

Tekma v zadnjih 20. minutah ni imela več pravega tekmovalnega naboja, kljub temu pa se Železarji niso ustavili. V 42. minuti je 12 plošček v mrežo Celja pospravil Primožič. Minuto kasneje je zadel še Jaka Šturm. Vratar Celja Nejc Skale se je v naslednjih minutah vendarle malce razbranil in preprečil še večjo rezultatsko katastrofo za Celje. Končnih 14:0 je minuto in sekundo pred koncem na powerplayu postavil Luka Ščap. Časa za počitek ne bo, Železarje že v sredo čaka težko, a hkrati tudi zelo zanimivo gostovanje v Asiagu.

Komentar po zmagi je podal nocojšnji kapetan Žiga Urukalo:

“Danes smo gladko zmagali, ker smo že od začetka igrali tako kot smo se dogovorili. Nismo popuščali do konca. Lepo je bilo biti kapetan jeseniške ekipe!”

Delite s prijatelji

Povezano