Super! Jeseničani sredi Tivolija do vodstva v finalu DP

HK SŽ Olimpija– HDD SIJ Acroni Jesenice 2:5 (0:2, 2:3, 0:0)

Državno prvenstvo, finale, 1. tekma

Petek, 30. 4. 2021, ob 20.00

Začelo se je zares! Naši fantje so nocoj odigrali prvo tekmo finala državnega prvenstva proti ljubljanski Olimpiji. Pred srečanjem ni bilo treba izgubljati dodatnih besed. Vsi vemo, koliko pomeni naslov državnega prvaka v Sloveniji. Prvi finalni obračun je še bolj podžgalo dejstvo, da sta ekipi v vseh dosedanjih dvobojih povsem izenačeni v številu doseženih zmag. Žal Železarji tokrat niso mogli računati na pomoč Blaža Tomaževiča, ki je zbolel, a naši fantje so se kljub temu odločili obrniti tekmo v svojo korist.

Super prva tretjina Železarjev

Jeseničani so dobro odprli nocojšnji dvoboj. Mirno lahko rečemo, da so bili v prvih minutah podjetnejši od ljubljančanov. Dobra igra naših fantov se je obrestovala v 5. minuti, ko so po izključitvi Vidmarja dočakali svoj prvi power play. Železarji si niso priigrali večjih priložnosti, a Tavželj je malo po izteku kazni ustrelil iz modre črte in svojo ekipo popeljal v vodstvo z 0:1, po tem, ko se je plošček od ljubljanskih branilcev odbil za hrbet Spreitzerja. Hitro za tem smo videli tri izključitve, dve od teh na strani Gorenjcev. Vroče je bilo tako na eni, kot na drugi strani, a ostalo je pri minimalnem vodstvu naših fantov. Sledilo je nekaj minut izenačene igre, potem pa je v 13. minuti, po protinapadu zablestel Nejc Stojan, ki je s strelom v desni zgornji kot poskrbel za povišanje vodstva na 0:2. Super predstava Železarjev se je nadaljevala in v 15. minuti so dočakali še drugi power play. Tokrat si žal niso priigrali večjih priložnosti. Do konca tretjine smo videli še nekaj dobrih strelov Olimpije, a vselej se je z obrambami izkazal odlični Us in tretjina se je končala z več kot zasluženim vodstvom naše ekipe.

Odlična predstava za dodatno povišanje vodstva

Tik ob koncu 1. tretjine je bil na strani Jesenic izljučen Jezovšek in Olimpija je v uvodu nadaljevanja napadala z igralcem več. Ljubljančani so se postavili pred vrata Usa in po dobri minuti in pol igre znižali na 1:2. Podajo Valleranda je z leve strani izkoristil Ropret. V 25. minuti je bil izključen Hebar. Znova smo malce trepetali, a neučinkovitim Ljubljančanom ni uspelo premagati razpoloženega Kranjčana v vratih Jesenic. Po nekaj izenačenih minutah so Železarji v 28. minuti izpeljali hiter protinapad. Super podajo Šturma je pred vrati izkoristil Sašo Rajsar in s tem poskrbel za vnovično vodstvo s +2. Olimpija je po prejetem zadetku znova zagospodarila na ledeni ploskvi Tivolija in si priigrala nekaj zrelih priložnosti. V 32. minuti je najprej Us obranil strel Vallerandu, a je ta že v naslednjem napadu poskrbel za vnovično znižanje. Za tem sta si Glavič in Bohinc zaradi nekaj podeljenih udarcev privoščila kazni, Olimpijin hokejist celo 5 minut, in Železarji so imeli 3 minute možnosti za zadetek ob igri z igralcem več. To so izkoristili že po minuti, ko je prvi sprožil Hebar. Plošček se je od ljubljanskih branilcev odbil do Jake Sodje, ki ga je elegantno spravil za mrežo Spreitzerja. Power playa še ni bilo konec. Jeseničani so se kmalu znašli v novi priložnosti in v 38. minuti je Jezovšek hitro povišal na 2:5. S tem je postavil izid po 40. minutah srečanja in pred zadnjo tretjino smo bili s predstavo naših fantov lahko več kot navdušeni.

Jeseničani zanesljivo pripeljali tekmo do konca

Jeseničani so odlično nadzorovali potek srečanja v prvih minutah zadnje tretjine. Olimpija je bila daleč od 3. zadetka, čas v Tivoliju pa se je hitro iztekal. Za nameček je Vallerand v 53. minuti dobil še 2 + 2 minuti kazni, malce kasneje je bil izključen še Čimžar. Kljub temu, da Železarji niso izkoristili prednosti, je Ljubljančanom ostalo bore malo časa za preobrat. Olimpija je že 6 minut pred koncem potegnila Spreitzerja iz vrat. Čeprav so pretili pred vrati Usa vse do zadnje minute, jim zadetka več ni uspelo doseči in izredno pomembna gostujoča zmaga v Tivoliju je bila naša. Bravo ekipa!

Zmago je na kratko pokomentiral naš napadalec Timotej Kočar:

“Na tekmo smo se dobro pripravili. Vedeli smo, da bo ekipa Olimpije napadla z vsemi svojimi sredstvi, a smo dobro odreagirali. Zdržali smo tudi ob težkih trenutkih in penalty killingu. Izkoristili smo svoje priložnosti in zmaga zasluženo odhaja na Jesenice!”

Delite s prijatelji

Povezano