Author picture

Super predstava Železarjev v Feldkirchu

VEU Feldkirch – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Alpska hokejska liga

Sobota, 14. 11. 2020, ob 19.30

Jeseničani so nazaj tudi v Alpski hokejski ligi! Nocoj so odigrali prvo tekmo po klasičnem sistemu, v katerem vsaka tekma šteje za tri točke. Odpravili so se na gostovanje v Feldkirch. Domačini so dobro odprli letošnjo sezono. Na prvih šestih tekmah, ki so skupaj lahko prinesle največ 9 točk, so osvojili prav vse možne točke. Kako se je odvijala nocojšnja tekma, pa v nadaljevanju.

Jeseničani so dobro odprli tekmo v Feldkirchu

Jeseničani so pogumno vstopili v srečanje. V vratih je pričakovano začel Us, nasproti pa mu je stal 30-letni Italijan Alex Caffi, ki je čuvaj mreže Feldkircha že od sezone 2016/17. Prvih 10 minut je hitro minilo, obe ekipi sta ostali brez večjih priložnosti, mirno pa lahko rečemo, da so bili Železarji v tem delu tekme podjetnejši. Svojo premoč so unovčili v 12. minuti, ko se je Sašo Rajsar odlično znašel neposredno pred domačim vratarjem Caffijem. S tem je dosegel svoj prvi zadetek po povratku na Jesenice. V 15. minuti so domači odgovorili. Po lepi akciji je s strelom iz prve Kaider poskrbel za izenačenje. Jeseničani niso odstopali od svoje igre in domačim niso dopustili, da bi prevzeli pobudo. Do konca tretjine je tako ostalo pri rezultatu 1:1.

Odlična 2. tretjina Železarjev

Prvih 5 minut nadaljevanja je postreglo z izjemno izenačeno igro. Prekinitev praktično ni bilo, prav tako tudi izrazitejših priložnosti na obeh straneh. V 27. minuti je prišlo do prve izključitve na tekmi, pri domačih je bil izključen strelec prvega zadetka Kaider. Jeseničani so vseskozi oblegali domača vrata, a je pri realizaciji zmanjkalo tudi malo sreče. 12 sekund pred iztekom kazni Kaiderja je bil izključen Svetina in domači so se znašli v priložnosti ob igri z igralcem več. Usu je uspelo ukrotiti vse poskuse domačih in ostalo je pri 1:1. Že v naslednjem napadu pa so naši fantje znova povedli, udaril je še drugi Rajsar. Patrik se je odlično znašel pred Caffijem in Železarji so še drugič na tekmi povedli. Manj kot minuto kasneje so zadeli še tretjič. Napako domačih je na fantastičen način izkoristil Hebar, ki je s strelom iz prve poskrbel za vodstvo s 3:1. 4 minute pred koncem tretjine je bil izključen Glavič, a domači številčne premoči niso uspeli izkoristiti. Rezultat je do konca tretjine ostal nespremenjen in Železarji so lahko z optimizmom zrli proti zadnjim 20. minutam tekme.

Drama v zadnjih minutah pripadla našim fantom

Tudi prve minute zadnje tretjine so pripadle našim fantom, ki so dobro nadzorovali potek srečanja. V 43. minuti so bili domači znova izključeni, po izključitvi Stanleya pa so imeli naši fantje dobrih 20 sekund celo prednost dveh igralcev več. Številčne premoči jim na žalost ni uspelo izkoristiti. Gorenjci so nadaljevali z dobro igro, imeli so dve šah mat priložnosti, a se je Caffi izkazl z izjemnimi posredovanji. Dobrih 10 minut pred koncem je bil izključen Sašo Rajsar. Domači so močno pritiskali, a je bil izvrstni Us vselej na mestu. Minute na semaforju so igralcem Feldkircha hitro minevale. Jeseničani so igrali disciplinirano in domačim niso dopustili večjih priložnosti. Že 4 minute pred koncem tekme je Feldkirch iz igre potregnil svojega vratarja. V naslednji minuti je bil izključen Sodja in spremljali smo igro šestih domačinov proti štirimi našim fantom, kar je domačim uspelo izkoristiti. Zadel je Koczera in obetala se nam je dramatična končnica. Feldkirch je vse svoje moči usmeril v napad, a so naši fantje odlično stali na igrišču. 8 sekund pred koncem je Jezovšek poslal plošček v prazno mrežo domačih in naši fantje so se lahko več kot zasluženo veselili zmage!

Komentar po tekmi je podal povratnik med Železarje, Sašo Rajsar:

“Občutki so fenomenalni. Lepo je biti nazaj doma v rdečem dresu, sploh, ko na debiju daš spet gol. Za nami je super tekma, v njo smo šli z dobro energijo. Prvo tretjino smo igrali dobro, drugo smo bili fenomenalni, v tretji smo se potegnili malce nazaj. Ob neumnem powerplayu Feldkircha smo dobili gol, a smo odborbali do konca in zasluženo zmagali!”

Delite s prijatelji

Povezano