Author picture

Super tekma v Pustertalu in nova zmaga Jeseničanov

HC Pustertal Wölfe – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1) *OT

Alpska hokejska liga

Sobota, 6. 3. 2021, ob 20.00

Redni del tekmovanja v AHL gre počasi h koncu. Pred nizom štirih domačih tekem, ki bodo na sporedu prihodnji teden, so se Železarji nocoj odpravili na vselej vznemerljivo gostovanje v Bruneck. Udarili sta se moštvi, ki jih je pred tekmo na lestvici ločila zgolj točka.

Dobra predstava, manjkali so le zadetki

V Brunecku smo spremljali izredno izenačenih prvih 10 minut dvoboja, v katerih dinamike ni manjkalo. V 3. minuti je bil izključen Pinelli, v 9. pa Oberrauch, a obe ekipi nista izkoristili številčne premoči. Tudi v nadaljevanju sta moštvi prikazali dober hokej. Jeseničani so se pogumno lotevali obrambe volkov. Imeli so precej več strelov od nasprotnikov, a so bili premalo spretni, da bi premagali Furlonga. Na drugi strani je svoje delo z odliko opravil tudi Us in tretjina se je končala brez zadetkov.

Traversa z dobrim prodorom poskrbel za vodstvo domačih

Zanimiv spopad se je nadaljeval tudi v drugi tretjini. V valovih so napadali enkrat eni, drugič drugi. Z izjemnimi reakcijami sta bila prva moža srečanja oba vratarja. Blestel je predvsem Us, saj je domačim obranil 3 lepe priložnosti, med drugim tudi strel Carroze, ki je po napaki obrambe sam zadrsal pred njegova vrata. Tudi v drugi polovici tretjine tempo ni pojenjal in gol je visel v zraku. Na žalost ga je uspelo doseči domačim. Z lepim prodorom izza gola je Usa v 34. minuti ukanil Traversa. Jeseničani so se dobro odzvali na prejeti zadetek. Nekajkrat je močno zadišalo po izenačenju, a je Furlong posrbel, da so bili volkovi pred zadnjo tretjino v minimalni prednosti.

Čudovit zadetek Sodje za izenačenje po 60. minutah

Po slabih 5. minutah igre v zadnji tretjini se je Železarjem ponudila priložnost za zadetek ob igri z igralcem več. Odličen power play jim je uspelo kronati s čudovitim zadetkom. Pinelli je podal do Crnoviča, ta je lepo zaposlil Sodjo na drugi strani, ki je s fantastično odmerjenim strelom snel pajčevino iz Furlongove mreže. V Brunecku je postajalo iz minute v minuto bolj napeto. V 50. minuti se je na klop za kaznovane usedel Ščap, a volkovi so bili med igro z igralcem več premalo konkretni. Super predstava obeh ekip se je nadaljevala vse do konca rednega dela srečanja. Obe ekipi sta imeli nekaj zares krasnih priložnosti, da bi si priborili vse tri točke, a redni del se je končal pri rezultatu 1:1.

Bratska naveza udarila na začetku podaljška

Podaljšek v Brunecku ni trajal dolgo. Po pičlih 24. sekundah sta veliko prostora izkoristila brata Rajsar. Patrik je lepo podal na desno stran proti Sašu, ki je z natančno odmerjenim strelom premagal Furlonga in postavil piko na i današnji vrhunski predstavi. Jeseničani so si priborili mesto v končnici, z današnjo zmago pa imajo tudi precej večje možnosti, da redni del zaključijo na prvih dveh mestih.

Po zmagi je spregovoril strelec odločilnega zadetka, Sašo Rajsar:

Za nami je težka tekma. Imeli smo plan igrati “playoff hokej”. Prvo tretjino smo bili zelo solidni, imeli smo veliko priložnosti. Pustertal smo držali skoraj na nuli. V drugi tretjini se je slika malce obrnila, oni so imeli več priložnosti. Privoščili smo si malce preveč napak in dvakrat, trikrat so sami zadrsali pred Usa. Uspelo jim je povesti. V zadnji tretjini smo pokazali naš karakter in se vrnili. V podaljšku smo po odbitku prešli v hiter protinapad in na koncu zasluženo zmagali.”

Delite s prijatelji

Povezano