Author picture

Super zadnja tretjina proti rdečim bikom za nove tri točke

HDD SIJ Acroni Jesenice – Red Bull Hockey Juniors 7:3 (1:1, 2:1, 4:1)

Alpska hokejska liga

Torek, 23. 2. 2021, ob 20.00

Železarji so trojček domačih tekem v tem tednu začeli z dvobojem proti vedno ambicioznim maldim rdečim bikom iz Salzburga. Gostje iz Solnograškega se borijo za prva 4 mesta po rednemu delu tekmovanja, ki neposredno vodijo v končnico. Trenutno se z 49. točkami nahajajo na 5. mestu.

Zanimiva tretjina postregla z golom na vsaki strani

Uvodne minute v Podmežakli so prinesle zanimivo srečanje z visokim tempom. Obem ekipam se je odprlo nekaj priložnosti, a napadalci niso resneje ogrozili vrat Usa in Bugla. V 9. minuti je bil zaradi udarca s palico izključen Jezovšek. Rdeči biki so bili med power playem precej nevarni, a se je obramba Železarjev izkazala s številnimi blokiranimi streli. Malce kasneje so prvič z igralcem več napadali tudi Jeseničani. S fantastičnim prodorom se je izkazal Jezovšek, ki je Bugla matiral za 1:0. Vodstvo je na žalost trajalo pičlih 18 sekund, saj so takoj po sodniškem metu Salzburžani prodrli v svojo napadalno tretjino in izpeljali lepo kombinacijo, ki jo je pred golom uspešno zaključil Heigl. V nadaljevanju so gostje sprva zatresli okvir vrat, pred iztekom tretjine pa smo videli še drugi power play domačih, v katerem so si Železarji priigrali nekaj priložnosti, a ostalo je pri 1:1.

Železarji pred zadnjo tretjino v vodstvu

Živahen dvoboj se je nadaljeval tudi v 2. tretjini. Obe ekipi sta igrali dobro in si priigrali nekaj priložnosti. V 25. minuti so Železarji izpeljali krasno akcijo. Dobro asistenco Hebarja je z natančno odmerjenim strelom izkoristil Pinelli, ki je tako dosegel svoj prvenec v AHL. Le minuto kasneje je bil znova na delu prvi jeseniški napad. Neposrečeno izbijanje gostujočega čuvaja mreže Bugla je prestregel Tomaževič, ki je podal do Sodje, ta pa je svoje moštvo popeljal do varnejše prednosti dveh zadetkov. Kmalu za tem so ob svojem drugem power playu dobro pretili Salzburžani, a Us in soigralci se niso pustili premagati. V naslednjih 10. minutah se je tempo malenkost umiril. Kljub temu smo videli nekaj lepih akcij, predvsem na strani Jeseničanov, ki pa do dobrega zaključnega strela niso uspeli priti. V 37. minuti je bil na vrsti 3. power play gostov in tokrat so ga uspešno pretvorili v zadetek. Po strelu je plošček pred vrati Usa v mrežo preusmeril Eham. Znova se nam je obetalo pestrih zadnjih 20 minut.

Super zadnja tretjina in nove 3 točke na računu Železarjev

V prvih minutah zadnje tretjine so gostje dobro vršili pritisk na vrata Usa. To se jim je obrestovalo v 44. minuti, ko se je z drugim zadetkom na tekmi izkazal Heigl. A njihovo veselje je na srečo trajalo le 21 sekund. Sodnik je po prekršku gostov dvignil roko, iz vrat je zadrsal Us in Železarji so napadli s šestimi igralci v polju. Številčno premoč je s čudovitim strelom z razdalje unovčil Tomaževič, ki je poskrbel za novo vodstvo. Vnovično veselje v taboru Železarjev je sledilo 3 minute kasneje, ko se je po 10. sekundah power playa z natančnim strelom z razdalje izkazal kapetan Hebar. Pred odločilnimi trenutki srečanja so tako rdeči znova lažje zadihali. Za povrh so nadaljevali z vrhunsko predstavo. V 53. minuti je podajo Pinellija in Hebarja izkoristil Glavič in v Podmežakli je bilo bolj ali manj vse odločeno. 5 minut pred koncem srečanja je grd nalet v glavo prejel Sašo Rajsar. Na srečo je vstal in brez vidnejših posledic zapustil ledeno ploskev. Minuto za tem je za dokončni “game over” z drugim zadetkom v razmaku štirih minut poskrbel Glavič in veselje ob novi zmagi se je lahko začelo. Jeseničani bodo kmalu spet na delu. V četrtek jih čaka dvoboj z ekipo Rittner Buam, v soboto pa bodo gostili še ekipo Asiaga.

Po zmagi je za našo spletno stran spregovoril Francesco Pinelli:

“Mislim, da smo odigrali odlično tekmo. Vsak od soigralcev se je boril in prispeval h končnemu rezultatu. Odigrali smo tako kot se je z naše strani pričakovalo in v celoti gledano sem zelo vesel s prikazanim in končno zmago.”

Delite s prijatelji

Povezano