Author picture

Kočar, Širovnik in Poklukar so podaljšali pogodbe

Pogodbo, s HDD SIJ Acroni Jesenice, so podaljšali še trije igralci iz lanske sezone.

Timotej Kočar je 24-letni napadalec, ki se je s hokejem spoznal v Kranju. Že v mlajših kategorijah se je preizkušal v Italiji, v zadnjih sezonah, pred prihodom na Jesenice, pa je igral v nižji študentski ligi v ZDA. Lani, avgusta, je bil širši slovenski javnosti še dokaj nepoznan. V svoji prvi sezoni v železarskem dresu je na 28-ih tekmah, v AHL, dosegel sedem točk. Z dvojno licenco je nastopal tudi za ekipo, HD Hidria Jesenice. V dveh različnih tekmovanjih je na 24-ih tekmah skupno zbral 19 točk.

”Zelo sem vesel, da mi je trener Šivic izkazal zaupanje v lanski sezoni ter da se je klubsko vodstvo odločilo za podaljšanje pogodbe z mano,” je Timotej povedal ob podaljšanju pogodbe in opisal razpoloženje v garderobi na začetku skupnih priprav: ”Ekipa je v večini podobna lanski, z nekaj novimi fanti, ki jih bolj ali manj poznam že od prej. Vzdušje v ekipi je že na začetku priprav odlično.”Razkril je še svoje cilje in načrte v novi sezoni: ”Rad bi napredoval iz dneva v dan. Želim pomagati ekipi do zastavljenih ciljev. Prepričan sem, da smo sposobni storiti veliko, tudi osvajati lovorike, še posebej, ker je bila lanska sezona končana predčasno.”

IMG 3798

Foto: Domen Jančič

Tudi 19-letni branilec, Nik Širovnik, je v lanski sezoni debitiral v rdečem dresu in odigral svojo prvo sezono v članskem hokeju. Njegov prvi klub je bila Slavija iz Zaloga, igral je tudi v Mariboru, svoje znanje je izpopolnjeval na Finskem in v Nemčiji. V AHL je lani zbral 24 nastopov, z dvojno licenco je, za Hidrio Jesenice, odigral 20 tekem v dveh različnih tekmovanjih.

”Izredno vesel sem, da sem podaljšal pogodbo. Lani smo z ekipo dosegli epski rezultat. Le kaj bi se še vse zodilo, če bi se sezona odigrala do konca,” je bil mladi hokejist navdušen nad tem, da je podaljšal pogodbo na Jesenicah. Na kratko je podal še svoja pričakovanja pred novo sezono: ”Veselim se naslednje sezone in nadaljnjega sodelovanja.  Všeč mi je kako je ekipa sestavljena. Rad bi si priboril čim večjo minutažo.”

IMG 3800

Foto: Domen Jančič

Tudi Nikov sovrstnik in stanovski kolega, Žan Poklukar, je svoje prve hokejske korake storil v Zalogu. Za razliko od svojega najboljšega prijatelja, še iz otroških let je, pred prihodom na Jesenice, ves čas igral pri Slaviji in Mariboru. Pred nekaj sezonami je bil sicer na preizkušnji v tujini, a se je kmalu vrnil v domovino. Lani je v  dresu, SIJ Acroni Jesenic, odigral 30 tekem v AHL, z ekipo, Hidria Jesenice, je nastopil na osmih tekmah DP.

”Nisem veliko razmišljal, ko sem dobil ponudbo, da bi ostal na Jesenicah. Zelo sem zadovoljen z rezultatom iz prejšnje sezone. Pohvalil bi celotno ekipo, tako soigralce, trenerje, kot klubsko vodstvo. Odločitev o tem, da podaljšam pogodbo, ni bila težka,” je Žan povedal ob podaljšanju pogodbe. Tudi on je opisal svoje občutke po prvih skupnih treningih: ”Ekipa se pred novo sezono ni veliko spremenila. Večina fantov ostaja, seveda smo dobili nekaj okrepitev. Z vsemi soigralci se zelo dobro razumem, zato sem velik optimist.”

Zaupal nam je še cilje pred novo sezono:  ”Osebno bi rad napredoval stopničko višje. Zavedam se, da imam še nekaj pomanjkljivosti. Najbolj pomembno je, da bi, v vsakem trenutku na ledu, dal svoj maksimum in s tem ekipi pomagal do boljšega rezultat. V nedokončani sezoni smo dokazali, da smo lahko konkurenčni vsem ekipam v AHL. Med vsemi najbolj trdo delamo, zato sem mnenja, da lahko posežemo v sam vrh. Novo sezono že nestrpno pričakujem.

IMG 3793

Foto: Domen Jančič

Glavni trener SIJ Acroni Jesenic, Mitja Šivic, je s samimi izbranimi besedami opisal trojico igralcev, ki ostajajo v Podmežakli. O napadalcu Kočarju je povedal: ”V zvezi s Timotejem lahko govorim le v superlativih. Karakterno je fantastičen, tudi zelo pameten, ve kaj želi. Sodi med vodje v naši garderobi in tudi ostali fantje ga vidijo v tej vlogi. V veliko pomoč nam je pri tistih stvareh, ki so morda navijačem najmanj vidne in so zato manj cenjene. Ne zabija veliko golov in ne navdušuje z napadalnimi akcijami, a kot sem že dejal, je njegov značaj izredno močan in s tem vleče voz naprej. Igra odgovorno, koristen je ob igri z igralcem manj. V veselje mi je, da bo v moji ekipi tudi v prihodnji sezoni.”

Takole je Mitja razmišljal o branilcu Širovniku: ”Nik je karakterno prav tako močan. Lani na začetku ni dobival prav veliko priložnosti. Dogovorila sva se, kaj mora storiti, da bi jo dobil. V zadnjih desetih tekmah se je izkazalo, da je svoje delo opravil enkratno in si je zaslužil mesto v ekipi. Dokazal je, da je vreden zaupanja, tako je, ob Andreju Tavžlju, zaigral v prvem branilskem paru. Gre za enega največjih borcev, kar sem jih srečal v svoji karieri.”

Glavni trener pa je o Poklukarju povedal naslednje: ”Žan je, v primerjavi z Nikom, bolj fin igralec. Zelo je nadarjen, drsalno močan, a bo moral predvsem trdo delati. Tudi sam se zaveda, da talent, brez dela, ne prinaša uspeha. Samo od njega je odvisno ali bo dosegel napredek ali ne. Možnost bo vsekakor dobil. Moje mnenje je, da bi v nekaj sezonah lahko postal eden najboljših slovenskih branilcev.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano