Author picture

Takoj nazaj na zmagovalnih tirnicah

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so ekspresno za seboj pustili poraz proti drugi ekipi celovškega KAC-a. V četrtek zvečer so v alpski ligi na gostovanju pri Fassi zmagali s 3:1.

Potem ko je naša ekipa v torek nepričakovana prekinila niz kar 16 zaporednih zmag, so fantje že 48 ur pozneje dokazali, da je šlo le za slab dan. Zanesljivo vodilno moštvo regionalnega tekmovanja je kljub številnim odsotnostim (Jezovšek, Galushkin, Rep, Lesničar…) še enkrat več pokazalo svoj pravi obraz in italijanske tekmece na njihovem ledu premagala še drugič v letošnji sezoni.

Tako kot na prav vsaki letošnji tekmi, so bili tudi tokrat varovanci Gabra Glaviča na ledeni ploskvi boljša ekipa. V prvi tretjini je Fassa sicer zbrala kar 12 poskusov proti vratov našega odličnega vratarja Anttija Karjalainena, a je finski čuvaj mreže odbil prav vsak njihov strel. Zato pa enako ne moremo reči za Vaya na drugi strani, saj ga je za vodstvo Železarjev v sedmi minuti premagal Rudolfs Polcs.

Našo prednost je s častnim zadetkom za gostitelje šele v 33. minuti izničil Iori. Ta je izkoristil nezbranost jeseniškega powerplaya in zadel celo ob igralcu manj. Da igra Železarjev s prednostjo igralca na ledu sicer v letošnji sezoni deluje fantastično pa je na začetku zadnje tretjine dokazal Luka Ulamec, ki je Gorenjce z zadetkom v 44. minuti znova povedel v vodstvo.

Tega je naša ekipa z dobro obrambno predstavo brez večjih težav pripeljala do konca. Ostro tekmo s številnimi izključitvami je z golom v prazna vrata v zadnjih sekundah v našo korist dokončno odločil še Žiga Urukalo. S tem se je ekipa lahko zasluženo veselila že kar 18. zmage v letošnji izvedbi alpske lige. V njej imamo na vrhu lestvice zdaj še večjo prednost, ki jo glede na predstave Železarjev, do konca rednega dela ne bo uspelo nadoknaditi nobenemu konkurentu.

Nov zmagovalni niz bodo jeseniški hokejisti poskušali začeti že v soboto, ko v dvorano Podmežakla prihaja zasedba Merana.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano