Tekma polna zadetkov prinesla zanesljivo polfinale

HK Celje – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:11 (0:3, 3:4, 1:4)

Državno prvenstvo, četrtfinale (2. tekma)

Ponedeljek, 11. 1. 2021, ob 19.00

Jeseničani so nocoj v vlogi velikih favoritov lovili vstopnico za polfinale državnega prvenstva. V četrtfinalu, ki se je igralo na dve zmagi, so se merili z ekipo Celja. Na prvi tekmi v Podmežakli so Železarji slavili s kar 14:0, povzetek nocojšnje, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

2x Sodja in Svetina poskrbela za mirno nadaljevanje

Jeseničani so tudi tokrat pričakovano spočili nekatere svoje nosilce. V vratih je prvič letos začel Kogovšek, na nasprotni strani pa je v vratih stal Tomaž Trelc. V 3. minuti so imeli gostje z Gorenjske na voljo prvo številčno premoč, a powerplaya niso odigrali dobro. Zato pa so bili prvič na tekmi uspešni nekaj minut kasneje, ob igri petih proti petim, ko se je pred golom Trelca dobro znašel Jaka Sodja. V naslednjih minutah se je tempo malce umiril. Železarji so bili sicer precej podjetnejši, a so Celjani, za razliko od tekme prejšnji ponedeljek v Podmežakli, vsaj v 1. tretjini delovali bolj homogeno. Na nov zadetek v mreži Celja smo čakali do 14. minute, med strelce se je vpisal Erik Svetina. Slabi dve minuti pred piskom sirene je Sodja zadel še drugič in postavil izid 1. tretjine, 0:3.

Ljubiteji golov so prišli na vrsto v 2. tretjini

Uvod v 2. tretjino je bil pričakovan. Večino časa se je igralo pred celjskimi vrati in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo znova padel zadetek. To se je zgodilo v 23. minuti, ko je Trelca lepo premagal Primožič. Celjanom je v 26. minuti uspelo izpeljati prvo lepo akcijo, ki jo je Aljaž Ogrizek kronal z zadetkom. Gol je očitno zbudil Celjane, saj je le 27 sekund kasneje Knez poskrbel za vnovično znižanje vodstva. Iz Celjske dvorane je bilo slišati nekaj krikov, navdahnjenih z optimizmom, ki pa ni trajal dolgo, saj je le minuto kasneje Sašo Rajsar s krasnim zadetkom znova povišal na +3. Za tem smo videli nov neuspešen powerplay Železarjev, hkrati pa je Glavič prejel tudi 10 minutno disciplinsko kazen. Zadetkom v 2. tretjini ni bilo videti konca. V 31. minuti se je nepričakovano še tretji plošček znašel za hrbtom Kogovška, zadel je Kastelic. Da gre ob tretjem powerplayu rado, je v 37. minuti prezentiral Tavčar, ki je Jeseničane znova popeljal do varne prednosti. S 7. zadetkom v Celjski mreži se je v 40. minuti izkazal še Seršen in s tem zaključil goliado v 2. tretjini.

Zadnja tretjina le še potrditev polfinalne vstopnice

Prvih nekaj minut zadnje tretjine je bilo, za razliko od drugega dela srečanja, malce bolj zadržanih. Naši fantje so zapravili powerplay, za nameček pa so jih Celjani v 46. minuti kaznovali s še 4. golom v mreži Kogovška. Uspešen je bil Jeram. V 49. minuti je na njegov zadetek s hat-trickom odgovoril Jaka Sodja. 5. powerplay Jesenic je v 51. minuti znova naletel na plodna tla. Lepo kombinacijo je uspešno zaključil Glavič. V isti minuti je uspelo zadeti še Seršenu in razlika v rezultatu je bila vse višja. 5 minut pred koncem so do svojega prvega powerplaya prišli tudi gostje, a je Žiga Kogovšek obranil vse njihove priložnosti. Minuto in pol pred koncem je še enkrat zadel Svetina in postavil končni rezultat 4: 11. Jeseničane, ki so si brez težav priigrali polfinalno vstopnico, že jutri čaka domači dvoboj v AHL, gostili bodo Celovčane.

Komentar po zmagi je podal Patrik Rajsar:

“Celje smo na koncu suvereno odpravili, kot je bilo pričakovati, čeprav smo imeli danes v 2. tretjini malce padca, a ni bilo nič hujšega. To moramo do jutri popraviti, saj do tega ne sme priti. Jutri je pred nami dokaj težka tekma. KAC se zelo dobro bori in drsa. Na to se moramo pripraviti, odigrati svojo igro in zmagati.”

Delite s prijatelji

Povezano