Author picture

Teptanje tekmecev se nadaljuje

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zabeležili novo zmago v alpski ligi. V sredo zvečer so na gostovanju s 3:1 premagali ekipo Kitzbühla.

Dejstvo, da je naša ekipa v letošnji izvedbi alpske lige do zdaj povsem razred zase, je že dolgo znano. Še bolj pa je postalo jasno z novo suvereno predstavo naših fantov, ki so avstrijskega tekmeca še drugič v letošnji sezoni premagali brez težav.

Že v prvi tretjini so bili na ledu precej nevarnejši. Obleganje vrat Mocherja je bilo v uvodnih dvajsetih minutah nepopustljivo. Železarji so do vodstva poskušali priti s kar 18 streli. Obramba Kitzbühla pa je popustila v 17. minuti, ko je bil po akciji našega prvega napada uspešen Erik Svetina.

Naš udarni napad je v polno znova udaril še v drugi tretjini. V 34. minuti je v polno meril še Eric Pance, ki je tako podvojil vodstvo. Zmagovalca pa je štiri minute že bolj ali manj odločil Andrei Galushkin, ki je za vodstvo naših borce s 3:0 zadel od igralcu več.

Ob zanesljivi prednosti so varovanci Gabra Glaviča v zadnji tretjini malce umirili igro. Vajeti igre je v večji meri prevzel Kitzbühel, ki je bil za svoj trud nagrajen s častnim zadetkom. Anttija Karjalainena, ki je bil med vratnicama sicer znova več kot 96% uspešen, je za končni izid v 43. minuti premagal Bolterle.

Potem ko se je končal niz 16. zaporednih zmag, je to zdaj četrta zaporedna zmaga v novem nizu, ki ga bodo Železarji poskušali nadaljevati čim dlje v sezono. Prvo mesto po rednem delu je praktično že zagotovljeno, nov korak do uresničitve prvega cilja sezone, pa bodo lahko naredili v ponedeljek, ko v Podmežaklo prihaja ekipa Rittnerja.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano