Author picture

Tjaš Lesničar novi železar

Nova sezona se približuje in ekipa počasi pridobiva na svoji pravi podobi. Predstavili smo vam že nekaj novih in starih obrazov, ki se bodo v prihajajoči sezoni borili za rdeči dres. Rdeča nit ekipe, HDD SIJ Acroni Jesenice, je delo z mladimi, jih vzpodbujati pri njihovem razvoju in jim ponuditi priložnost v prvi ekipi. Prav nobena skrivnost pa ni, da so Jesenice poznane kot valilnica hokejskih talentov. Mednje sodi tudi mladenič, ki se je na novo priključil naši ekipi. 

7d641b89 c6e2 4f0e 8ef9 6072c4fc21ff

Ekipi bo v prihajajoči sezoni do zastavljenih ciljev pomagal Tjaš Lesničar. 180 centimetrov velik mladi napadalec, ki je svojih 18-let dopolnil 26. marca. Nase je Tjaš opozoril v mladinski ekipi HD Hidria Jesenice, v zadnji sezoni tudi v članski ekipi tega kluba, ki je nastopal v slovenskem DP in v mednarodni hokejski ligi IntHL. V pretekli sezoni, pa se je dokazoval tudi v slovenskem reprezentančnem dresu selekcije U18.

Svoj prihod v člansko ekipo pa je komentiral tudi Tjaš: “Veliko mi pomeni, da sem se pridružil tej ekipi. Ta prestop kaže, da sem na pravi poti in na poti k uspehu. Gledam tudi na to kot neko darilo za trdo delo in odrekanje. Občutki so res dobri in bi jih težko opisal. Vesel sem da sem lahko del ekipe in te zgodbe in se zelo veselim priprav in pa igranja. Pričakovanja so visoka z moje strani, saj hočem pokazati česa sem sposoben in da sem si prislužil mesto v ekipi.” 

Ponujeno priložnost mlademu napadalcu pa je komentiral tudi direktor kluba, Anže Pogačar: “Skozi zadnjo sezono smo spremljali Tjaša. Kljub svoji mladosti igra izredno odgovorno in se  drži igralnega sistema. Dobro razume igro, zato smo se odločili, da mu ponudimo priložnost v naši ekipi. Potrudili se bomo, da se bo z našo pomočjo še naprej razvijal in napredoval. Je eden tistih mladih, ki prihajajo in bodo s trdnim delom ter predanostjo hokeju dobili priložnost za nastopanje v ligi AHL.”

Tjaš, dobrodošel pri nas!

Delite s prijatelji

Povezano