Trdo prigarana zmaga v Kitzbühelu

EC Die Adler Stadtwerke Kitzbühel – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Alpska hokejska liga

Sobota, 28. 11. 2020, ob 19.30

Železarji so se nocoj odpravili na gostovanje v majhno avstrijsko mestece Kitzbühel, ki sicer velja za eno bolj znanih smučarskih središč pri naših severnih sosedih. A tokrat nas je bolj od smučanja, zanimalo dogajanje na ledeni ploskvi v tamkajšnjem Sportpark-u. Obe ekipi sta bili pred tekmo pri samem vrhu prvenstvene razpredelnice. Kitzbühel je odigral tekmo več od naših fantov in zbral dve točki manj.

Jeseničani do minimalne prednosti

V vratih domačih je začel Dominik Frank, ki se že peto leto preizkuša v Alpski hokejski ligi, v vratih Jesenic je pričakovano stal Žan Us. Po izenačenem uvodu, so so imeli domači v 7. minuti prvo številčno prednost. Naša obramba je delovala dobro in je brez večjih težav zadržala začetni rezultat. Po nekaj minutah, v katerih je imel Kitzbühel malenkost več od igre, so powerplay dočakali tudi naši hokejisti. Navkljub nekaj dobrim kombinacijam, se tudi mreža domačih ni zatresla. Smo pa zato povedli v 14. minuti, ko se je po podaji Urukala, pred golom dobro znašel Hebar. Do konca tretjine velja omeniti še izključitev Saša Rajsarja, ki je domači niso znali pretvoriti v zadetek.

Kitzbühel do prednosti, a je Hebar naše fante znova vrnil v igro

Domači so pogumno krenili v 2. tretjino. Imeli so pobudo in nekajkrat nevarno ogrozili naša vrata. Za tem so Železarji vzpostavili ravnotežje in tudi sami nekajkrat nevarno ustrelili proti vratom Franka. Na slabi polovici tekme je bil izključen Tavželj, za tem pa še Stojan in domači so imeli skoraj minuto in pol prednost dveh igralcev več. To so sprida izkoristili, saj so v razmaku 49. sekund zadeli dvakrat in preobrnili rezultat v svojo korist. Ekipa Kitzbühela je bila na videz v psihološki prednosti. Igrali so dobro, a se jim je v 36. minuti prikradla napaka, ki jo je z drugim zadetkom na tekmi kaznoval Andrej Hebar. To je bil izredno pomemben zadetek za povrnitev samozavesti in boljši položaj pred zadnjimi 20. minutami.

Borbeni Železarji na koncu zasluženo do treh točk

Hitro po začetku tretjine, so se naši fantje še petič na tekmi znašli na klopi za kaznovane, izključen je bil Djumič. Domači so dobro pritiskali, a se Žan Us ni pustil premagati. Po odsluženi kazni, je Jezovšek krasno prodrl proti vratom Kitzbühela, a ga je na koncu zaustavil domači vratar Frank. Jeseničani so postajali vse nevarnejši in v 47. minuti jim je znova uspelo povesti. S čudovitim strelom z leve strani se je izkazal Mirko Djumič. Za tem je Andrej Hebar izpeljal čudovito akcijo, a je njegovo veselje prikrajšal okvir vrat. Igra se je prevesila v zadnje minute. Železarji so bili disciplinirani in domače so dolgo časa uspešno držali stran od svojih vrat. Dobri dve minuti pred koncem je Dominik Frank zapustil svoja vrata in Kitzbühel je šel na vse ali nič. Naši fantje so odigrali inteligentno, v obrambi so se borili kot levi, 6 sekund pred koncem pa je Jezovšek z zadetkom v prazno mrežo poskrbel za novo, trdo prigarano zmago!

Komentar po zmagi je podal danes super razpoloženi Andrej Hebar:

“Mislim, da smo odigrali kvalitetnih 60 minut. Pri sami igri petih proti petim smo bili veliko boljši nasprotnik. Kar se tiče sojenja na današnji tekmi, nebi izgubljal veliko besed, ker nima smisla. Kljub sojenju smo pokazali, da smo veliko boljša ekipa in smo na koncu zasluženo zmagali. Tudi, ko smo prejeli drugi zadetek in smo bili v zaostanku, smo pokazali zrelo igro, se vrnili in kot že rečeno zasluženo zmagali, ne samo proti Kitzbühelu, ampak tudi proti trem fantom, ki danes niso bili dorasli tekmi.”

Delite s prijatelji

Povezano