Author picture

Tudi kakovostni Zell am See v Podmežakli brez moči

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi zabeležili že 16. zaporedno zmago. Za 11. zaporedno domače slavje so v dvorani Podmežakla s 4:1 premagali Zell am See.

Avstrijci so v Podmežaklo prispeli kot moštvo blizu vrha lestvice. Gre za kakovostno zasedbo, ki v hokejsko ekipi vsako sezono vloži več finančnih sredstev. A je Zell am See hitro spoznal, zakaj je naša ekipa v letošnji sezoni alpske lige preprosto razred zase.

V uvodnih minutah so se Avstrijci najboljšemu moštvu lige sicer dokaj dostojno upirali. Vseeno pa so Železarji v prvi tretjini svojo igro iz minute v minuti izboljševali. Dokaz tega je bil vodilni zadetek Gašperja Seršena, ki nas je v vodstvo popeljal le 22 sekund pred zaključkom prvega dela igre.

V drugi tretjini so varovanci Gabra Glaviča še stopili na plin in svoje vodstvo hitro podvojili. Po izključitvi Jenka so Jeseničani v obrambi zaigrali izjemno in prek igralca tekme Rudolfsa Polcsa za 2:0 zadeli kar ob igralcu manj. To jim je dalo še dodatno samozavest. Ob številnih priložnostih in obrambah Zimmermanna pa jim do konca druge tretjine ni uspelo povišati vodstva.

Celo nasprotno. Opozorilo, da tekma še ni odločena, je prejela v 37. minuti z golom za zmanjšanje avstrijskega zaostanka. V polno je meril Hämäläinen. Na srečo pa je bil to edini zadetek naših nasprotnikov, saj je do konca obračuna vrata zaklenil Antti Karjalainen.

Zato pa še niso prenehali zadevati naši fantje. Prednost domačih je pred vse bolj številnimi navijači v 44. minuti povišal Žan Jezovšek, končni izid pa šest minut pozneje postavil Andrey Galushkin.

Šestnajst zaporednih zmag jeseniški hokejisti v alpski ligi doslej še niso uspeli zabeležiti. Neverjetni niz pa bodo poskušali še podaljšati v torek, ko bodo gostovali v Celovcu pri ekipi KAC Future Team.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano