Author picture

Tudi Triglav ni bil kos Železarjem

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v sredo zvečer v dvorani Podmežakla v sklopu državnega prvenstva premagali kranjski Tirglav. Rezultat tekme je bil 3-1 v korist Jesenic.

Železarji tako po petih tekmah domačega prvenstva ostajajo nepremagani. Kranjčani pa so se od vseh nasprotnikov, vključno z večni tekmeci iz Ljubljane, aktualnim prvakom še najbolj približali.

Vseeno so po pričakovanjih tekmo bolje začeli gostitelji. Hokejisti Jesenic so izkoristili že prvo prednost igralca na ledu. Ob powerplayju je gostujočega vratarja Tomaža Trelca z izredno natančnim strelom premagal Luka Ulamec. A kranjski Orli so se že v prvem delu igre izkazali za žilave nasprotnike. V 17. minuti so prek Martina Jazbeca celo izenačili rezultat in napovedali zahteven boj za zmago.

A vseeno na srečo Železarjev Urban Avsenik, ki mu je bilo znova zaupano branjenje jeseniške mreže, do konca obračuna ni bil več premagan. So pa v drugi tretjini Železarji potrdili svojo premoč in upravičili vlogo favoritov. V 24. minuti so domači v Podmežakli še enkrat več prišli do vodstva. Tokrat je udarila finska naveza. Podal je Viikila, zadel pa Eetu Elo.

Za lažje nadaljevanje srečanja je vodstvo varovancev Nika Zupančiča v 33. minuti podvojil Gašper Glavič. Kapetanu moštva pa sta s podajama pri golu pomagala S. Rajsar in Planko. Do konca tekme so Železarji sicer imeli še nekaj priložnosti za povišanje zmage, vseeno pa so bili na koncu lahko zadovoljni, saj so tudi po petih tekmah državnega prvenstva ohranili popoln izkupiček in še enkrat dokazali, da tudi v letošnji sezoni v boju za naslov prvaka mislijo resno.

Naslednja preizkušnja v državnem prvenstvu jih čaka 10. novembra, ko bodo gostili ekipo Celja. Še prej pa jih v alpski ligi čakata dve zaporedni gostovanji. Prvo bo v petek na sporedu v Feldkrichu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano