Tudi z malce bolj skromno predstavo brez večjih težav do 14. zaporedne zmage

Hokejisti Sij Acroni Jesenic se preprosto ne ustavljajo. Za že 14. zaporedno zmago so v soboto zvečer v dvorani Podmežakla s 4:2 premagali ekipo Steel Wings iz Linza.

Po zahtevnih izzivih in številnih zmagah je po dolgem času na vrsto prišla tekma, na kateri naša ekipa ni povsem prepričala. Marsikdo bi proti zadnji ekipi alpske lige morda pričakoval višjo zmago, a vselej je na koncu obračuna najpomembnejši rezultat, ki pa je bil znova nagnjen v našo korist. Za povrh vsega pa je dejstvo, da lahko do zmage pridemo tudi brez predstave na našem najvišjem nivoju, le dokaz neverjetne kakovosti ekipe, ki je znova dokazala, da je sposobna velikih stvari.

V uvodnih minutah so bolj motivirani proti vodilnemu moštvu lige delovali hokejisti Linza, ki so v tretji minuti prek Rappolda tudi povedli. A njihovo veselje ni trajalo dolgo. Za izenačenje je v deseti minuti poskrbel letos strelsko zelo razpoloženi David Planko. Stvari pa je na svoje mesto v zadnji minuti prve tretjine postavil Eric Pance. Slednji je zadel za vodstvo, ki ga Železarji do konca obračuna niso zapravili.

Prav nasprotno. Po točno petih minutah ga je s tretjim golom v vrata Sommerja povišal Žan Jezovšek, ki je izkoristil prednost igralca ne ledu. Enako je v samem zaključku druge tretjine na drugi strani uspelo še Wildingu, ki je matiral Urbana Avsenika. Ta je ob novi priložnosti za dokazovanje v naših vratih zbral 24 obramb.

V zadnji tretjini so Jeseničani znova dokazali, da so boljši tekmec. Čeprav zadetka za povišanje vodstva dolgo niso dosegli, pa je bolj pomembno, da tudi tekmecem niso dovolili priložnosti, s katere bi Avstrijci lahko izenačili. Tekmo, na kateri so se proti zaključku strasti med tekmeci sicer zaostrovale, so tako Železarji dobili brez večjih težav. 14. zaporedno zmago pa z golom Luka Ulamca potrdili v prazen gol Linza.

Naslednja priložnost za podaljšanje neverjetnega niza našo ekipo čaka v četrtek, ko bodo varovanci Gabra Glaviča gostovali pri moštvu Red Bull Juniors.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano