Author picture

Turki kljub pomoči Rusov na prvi tekmi celinskega pokala brez možnosti

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so celinski pokal v italijanskem Asiagu odprli na najboljši možen način – z zmago. S 5:1 so premagali turškega prvaka Buz Adam iz Carigrada.

Železarji so še drugo sezono zapored dobili priložnosti, da se dokažejo na prestižnem celinskem pokalu. Po slabem vtisu v prejšnji izvedbi je naša ekipa tokrat že v uvodnem krogu prišla do zanesljive zmage. Turška ekipa, ki jo v večini sestavljajo ruski hokejisti z izkušnjami iz najboljših evropskih lig, v petek ni imela možnosti proti znova izjemno razpoloženim varovancem Gabra Glaviča.

Ti so povedli že v sedmi minuti. Našim fantom v letošnji sezoni odlično teče igra z igralcem več. Prav s powerplayja pa je Jesenice v vodstvo popeljal Eric Pance. Že po golu našega MVP-ja lanske sezone se nismo več ozirali nazaj. V drugi tretjini so se napadi začeli le še stopnjevati.

Jesenice so proti vratom Voronova v dvajsetih minutah sprožili kar 22 strelov. Dva od njih pa sta ruskega vratarja Turkov tudi premagala. V 29. minuti je svoj prvi gol za Jesenice dosegel Andrei Galushkin. V 40. minuti pa je zadel še podajalec pri prvih dveh golih Rudolfs Polcs.

V zadnjo tretjino so vseeno bolje vstopili turški prvaki. Ti so v 46. minuti zaostanek zmanjšali prek Dubeniuka. A gol slednjega se je izkazal le kot častni, saj se Antti Karjalainen do konca ni več pustil premagati. Našo ekipo je prejeti zadetek le dodatno podžgal. Šest minut pozneje je namreč vodstvo podprvakov alpske lige s pomočjo vročega drugega napada na tri gole znova povišal Luka Ulamec. Končni izid pa minuto in pol pred koncem pri 5:1 postavil David Planko.

Časa za počitek za naše fante ne bo na pretek. Že jutri jih čaka druga tekma drugega dela celinskega pokala. Pomerili se bodo proti Vojvodini iz Novega Sada, ki je danes visoko izgubil proti favoritu skupine, gostitelju Asiagu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano